Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

KAYSO’dan üretim mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in iştiraki ile KAYSO meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin şurası üyeleri ve yüksek istişare konseyi üyeleri katıldı.

KAYSO’dan üretim mesajı
26 Temmuz 2023 09:00
26

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Lideri Abidin Özkaya, işletmelerde çalışacak eleman ve EYT kaynaklı finansman zahmeti yaşadıklarını söz ederek, “Son devirlerde vergi ve harçlardaki artışlar, bilhassa akaryakıttaki yüksek oranlı ÖTV düzenlemesi, sanayi üretiminde rekabeti zorlaştırmaktadır. Bu artışları enflasyon ve kayıt dışı ile çabayı olumsuz etkileyeceği bedellendirilmektedir. İstihdam, üretim ve ihracata dayalı iktisat modelimizi daha da güçlendirmemiz gerekirken, üretim maliyetlerinin daima ve meçhul biçimde artıyor olması, küresel piyasalarda Türk ihraç eserlerinin pazar kaybına, uzun yıllar sonucu kazanılan müşterilerin, rakip ülkelere kaptırılmasına yol açmaktadır” dedi.

Firmaların finansmana erişimde zorluklar yaşadığına değinen Özkaya, “Son yıllarda kamu bankaları aracılığı ile yapılan piyasa regülasyonu ve kerdi dayanağının azalmış olması, firmalarımızın finansmana erişimini zorlaştırmaktadır. Bunlara ilaveten yurt dışındaki resesyon ve sakinlik beklentileri ihracatımızı olumsuz etkilemeye başlamıştır. Tüm bu risklere karşın üretim, istihdam ve ihracat yapan firmalarımız korunmalı ve desteklenmelidir” diye konuştu.

Tüzel bireylerin kullandığı ticari kredi kartlarındaki taksit sonlandırmasının şimdi çözülmediğini de tabir eden Özkaya, her ne kadar kredi kartı çekiminde uygulanan menkul değer tesis oranının düşürülmüş olsa da, atılan adımın olumlu olduğunu lakin kâfi olmadığını söyledi. Özkaya, ticari hayatın sigortası olan kayıt dışı ile uğraşta en faal yol olan şirket kredi kartlarında taksit uygulamasının yaygınlaştırılarak cazip hale getirmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) İdare Konseyi Lideri Mehmet Büyüksimitci, zelzele bölgesinde ve kentimizde yaptığı hizmetlerden ötürü Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür etti.

Uyuşturucu ile uğraşta Vali Çiçek’in sonuna kadar yanlarında olduklarını söz eden Lider Büyüksimitci, “Sayın Valim, zehir tacirlerine karşı verdiğiniz kararlı çabayı takdir ediyor, sonuna kadar destekliyoruz. Sizin tabirinizle, inşallah bu kentte uyuşturucunun kökünün kazınacağına inancımız tamdır. Bu uğurda gayret veren tüm kolluk kuvvetlerimize sizin şahsınızda teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.