Dolar 32,5036
Euro 34,8690
Altın 2.438,91
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

BAU Tıp’tan öğrencilerine 500 bin liralık bilimsel destek

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, Bilim İnsanı Seçme Programı kapsamında yüzde 100 tıp eğitimi burslarına ek olarak Bilim Eğitimi Takviye Fonu oluşturdu.

BAU Tıp’tan öğrencilerine 500 bin liralık bilimsel destek
30 Temmuz 2023 00:00
295

İSTANBUL (İGFA) – Üniversiteler günümüzde verdikleri nitelikli eğitimin yanı sıra öğrencilerine sağladıkları imkanlarla da öne çıkıyor. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi, hem tabip hem bilim insanı yetiştirme hedefiyle oluşturduğu Bilim İnsanı Seçme Programı (BİSEP) kapsamında Bilim Eğitimi Takviye Fonu oluşturdu. Yüzde 100 tıp eğitimi burslarının yanı sıra oluşturulan fon, öğrencilere 500 bin TL’ye varan maddi dayanak sağlayacak. Görüşmeler sonucu belirlenecek adayların, ilgi alanlarına nazaran BAU Tıp’ın seçkin akademisyenleri ile bir ortaya gelerek kendilerine rehber olabilecek bilim insanlarıyla tanışacak.

Yüzde 100 Tıp Eğitimi bursu ve Bilim Eğitimi Dayanağı, birinci 2 bine girmiş öğrenciler ortasından yapılacak mülakatla belirlenecek. Fondan ayrılan para; yurt dışı bilim stajları, araştırmaların masrafları, kongreler, barınma masrafları üzere öğrencinin rehber hocası ile vereceği ortak karar doğrultusunda harcanacak.

HEM DOKTOR HEM BİLİM İNSANI

BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, 2012 yılında yalnızca yeterli doktor yetiştirmeyi amaçlayan değil, uygun bilim insanı-hekim yetiştirmeyi amaçlayan bir tıp fakültesi oluşturduklarını söyleyerek birinci öğrencilerini 2013’te aldıklarını belirtti. “Bu yıl dördüncü küme öğrencimizi mezun ettik. Bugüne kadar toplam 400 üzerinde tabip yetiştirdik. Bu müddet içinde daima bilim insanı seçme ve destekleme fonumuzu yürüttük ve buna BİSEP ismini verdik” diyerek sürecin çıkış noktasına da değindi.

Kılıç, evvelki yıllarda da mentorlarla öğrencileri buluşturduklarını, oluşturulan fon sayesinde takviyenin daha da arttığını belirterek şunları söyledi: “Fondan sağlanacak maddi dayanaktan çok, geleceğin bilim insanlarının günümüz bilim başkanları ile kuracakları usta-çırak bağı ve akademisyenlerimizin yol göstericiliğine inanıyoruz.”

Prof. Dr. Kılıç, “Bilim insanı olmaya niyetli öğrencimize maddi takviye versek de bu dayanağın kullanımının verimliliği konusunda eksikler olabiliyordu. Esasen on yıldır var olan ve her öğrencimize atadığımız toplumsal mentor ile bilim mentorlerimiz, artık öğrencileri fona da yönlendirecek. Her ne kadar birinci 2 bine giren öğrencilerimizin fondan yararlanacağını söylesek de aslında bu yapay bir hudut. Kıymetli olan, öğrencinin bizi ne ölçüde bilim insanı olabileceğine dair ikna edebilmesi” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.