Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Bursa’da pazar tezgahları da ancak seyirlik!

Artan sıcaklıklarla birlikte, çeşit çeşit meyve ve zerzevat pazarlarda yerini aldı. Tezgahlar cıvıl cıvıl görünüyor. Pekala zerzevat ve meyveler göze hitap ettiği üzere cebe de hitap ediyor mu? Üretici ve tüketici, pazar fiyatları hakkında ne düşünüyor?

Bursa’da pazar tezgahları da ancak seyirlik!
18 Temmuz 2023 15:00
35

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT / Herkes Duysun
BURSA (İGFA) –
Birçok esere peşi sıra gelen artırımlar vatandaşın ve esnafın cebini de güzelce yordu.

Çarşı ve pazardaki fiyatları inceleyen Herkes Duysun grubuna konuşan zerzevat ve meyve satıcısı esnaf, fiyatlardan mutlu olmadıklarını, insanların alım gücünün düştüğünü belirterek, “Müşteri 10 liralık bir çeşitten alıyor, 10 liralık öbür bir çeşitten az az alıyor. Domates alan salatalık alamıyor, salatalık alan patlıcan alamıyor” yorumunda bulundu.

Pazarda kavun satan bir vatandaş ise, kavunun kilosunun şu an pazarlarda 10 lira olduğunu anımsatarak, “İki hafta öncesine nazaran fiyatlarda yükselme var. Çiftçiden alsan da yeniden bir yükselme oluyor fiyatlarda. Vatandaş zorlanıyor. Yaz geldi sıcaklar bastırdı lakin fiyatlarda düşüş olmadı, vatandaş pazarlardan pek bir şey alamıyor” diyerek gidişitaan keder yandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.