Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 23°C

Türk Sağlık-Sen: Zamların vergilerle geri alınmasına son verilmeli

Türk Sıhhat Sen Kocaeli Şube Lideri Ömer Çeker, sıhhat çalışanlarının artırımlı maaşlarını almadan akaryakıta ve Özel Tüketim Vergilerine (ÖTV) yüksek ölçüde artış yapılması hasebiyle verilen maaş artırımlarının fazlası ile geri alınmasına reaksiyon gösterdi. Çeker, “Bütçenin yükü sağlıkçıların omuzlarına yüklenmesin” dedi.

Türk Sağlık-Sen: Zamların vergilerle geri alınmasına son verilmeli
17 Temmuz 2023 14:24
27

KOCAELİ (İGFA) – Türk Sıhhat Sen Kocaeli Şube Lideri Ömer Çeker, yaptığı açıklamada, sıhhat çalışanları ve emeklilerin şimdi temmuz ayına ait artırımlı maaşlarını almadan, akaryakıta yüzde 25, doğalgazdan alınan ÖTV’ye ise yüzde 224 artış yapıldığını kaydetti.

“Bu artırımlar, iğneden ipliğe her şeye artırım geleceğinin, enflasyonun da yükseleceğinin habercisidir” diyen Çeker, “Uzun bir mühletten beri enflasyona endeksli maaş artışları nedeniyle çalışanlarımızın alım gücünün düştüğünden, maaşların mecburî harcama kalemleri karşısında daima eridiğinden hareketle, kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarının gerçek olarak yükseltilmesi talepleriyle Türkiye Kamu Sen ve Türk Sıhhat SenGenel Liderimiz Önder Kahveci ve Genel Merkez yöneticilerimiz teşebbüslerde bulunuyorlar. Geniş toplum kısımlarının alım gücü yükseltilmeden, bütçede ortaya çıkan aksilikler, vergiler ve artırımlar yoluyla çalışanlara, bilhassa de Sıhhat çalışanları ile Kamu çalışanlarının omuzlarına yükleyerek gidermeye çalışmak, hakikat bir yaklaşım olmayacaktır. Çalışanların aldığı maaş daha cebine girmeden karşı karşıya kaldığı sağnak artırımlar, aile bütçesini derinden sarsacak, alım gücünü yeterliden uyguna düşürecektir. 1 Ağustos’ta kamu vazifelileri ile sıhhat çalışanlarının 2024-2025 yıllarına ait maaş artışlarının belirleneceği Toplu Kontrat görüşmeleri başlayacaktır. Toplu mukavele süreci, sıhhat çalışanları, memurlar ve emekliler aleyhine gelişen bu durumun telafisi için son fırsat olacaktır” diye konuştu.

Çeker, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sıhhat Sen olarak memur ve emeklilerin 6 ay bekleyecek durumunun olmadığının bilinmesini istediklerini belirterek, “Bir taraftan yapılan maaş artışlarının öteki taraftan artırım ve vergiler yoluyla ziyadesiyle geri alınmasına son verilmelidir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.