Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 23°C

BEBKA’dan gençlere istihdam, üretici kooperatiflerine destek

BEBKA, ‘E-Ticaret ve E-İhracat ile Büyüme Programı’ ile gençlere istihdam imkânı sağlarken, üretici kooperatiflerine de ticaret ağlarını geliştirme fırsatı sunuyor.

BEBKA’dan gençlere istihdam, üretici kooperatiflerine destek
18 Temmuz 2023 11:36
34

BURSA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü uyumunda çalışmalarını sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2022-2023 teması olarak belirlenen ‘genç istihdamı’ alanında çalışmalarına yenisini ekledi.

Son yıllarda giderek ehemmiyet kazanan mevzulardan birisi olan e-ticaret konusunda Bursa’nın kapasitesini artırmak ve gençlere direkt istihdam edilebilecekleri yetenekler kazandırmak için BEBKA tarafından üniversitede okuyan ve yeni mezun olmuş gençlere yönelik olarak ‘E-Ticaret/İhracat Uzmanlık Eğitimleri’ düzenlendi.

72 saatlik ağır eğitim programını muvaffakiyetle tamamlayan gençlere uzmanlık sertifikalarını veren BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak, “Ticaret Bakanlığı datalarına nazaran Türkiye’nin e-ticaret hacmi 2022’de bir evvelki yıla nazaran yüzde 109 artışla 800,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Sipariş adetleri de yüzde 43 artış ile 4 milyar 787’e yükseldi. Sayılar, dalın süratle büyüdüğünü gösterirken işletmelerimizin de bu trendi yakalaması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu çerçevede Bursa’nın, ülkemizin e-ticaret hissesinin yükseltilmesi gayesiyle E-Ticaret ile Büyüme Programı’nı geliştirdik. Gençlerimizin yenilikçi iş modelleri ile üretim ve ticaret dünyasına dâhil edilmesini, ülkemizin geleceğinin garanti altına alınması olarak görüyoruz. Bu çerçevede teknik ve mali desteklerimizle farklı kurumlarla iş birliği yaparak gençlerimizin nitelikli iş gücü olarak istihdama katılmalarının önünü açmayı hedefliyoruz” dedi.

KOOPERATİFLER DİJİTAL ÇAĞDA GÜÇLENECEK

13 gün süren eğitimde ‘e-ticarete giriş, e-ticaret sitesinin suramı, markalaşma, toplumsal medya stratejisi, mahallî ve küresel marketlerde satış, ödeme, lojistik süreçleri ve müşteri yönetimi’ hususlarında iştirakçilere bilgiler aktarıldı. BEBKA’nın sağladığı e-ticaret eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan gençler, 2 ay müddetince eğitim hizmeti veren firma ile Bursa’da faaliyet gösteren bayan kooperatiflerine danışmanlık verecek. Bu çerçevede hem gençler uzmanlıklarını geliştirecek, hem de bayan kooperatifleri e-ticaret dünyasına adım atarak dijital çağda büyüme fırsatı yakalayacak.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.