Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Antalya Büyükşehir’den çiftçilere elektrik desteği

Antalya Büyükşehir’den çiftçilere 4 yılda 119 milyon 850 bin TL elektrik dayanağı geldi.

Antalya Büyükşehir’den çiftçilere elektrik desteği
15 Temmuz 2023 21:12
30

ANTALYA (İGFA) – Antalya’daki 53 ziraî sulama kooperatifi lideriyle 2023 yılında verilecek güç takviyesine ait protokol imzalayan Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, 2019 yılında bu yana GES’lerde ürettikleri güç ile sulama kooperatiflerine toplam 119 milyon 850 bin TL elektrik takviyesi verdiklerini, bu ölçünün şimdiki kur ile 250 milyon TL bedelinde olduğunu söyledi. Lider Böcek, 2023 yılında da Antalyalı üreticilere 50 milyon TL’lik güç dayanağı sağlayacaklarını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımın başşehri Antalya’da üreticiyi her alanda destekliyor. Bilhassa son yıllarda artan elektrik maliyetleri karşısında sıkıntı durumda olan çiftçilere yönelik Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı bölgelerinde 7 adet Güneş Güç Santrali (GES) kurdu. Büyükşehir Belediyesi’nin GES tesislerinde ürettiği güç sulama kooperatiflerinin güç muhtaçlığının büyük bir kısmını karşılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Antalya’da faaliyet gösteren 53 ziraî sulama kooperatifi lideri ile bir ortaya geldi. Antalya Su ve Atıksu Yönetimi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Lider Muhittin Böcek, kooperatif liderleri ile 2023 yılında verilecek elektrik takviyesine ait protokol imzaladı.

Tarıma Her Alanda Destek

Büyükşehir Belediye Lideri Böcek, turizm ve tarımın başşehri Antalya’da yerelden kalkınma modeli ile 2019 yılından itibaren üreticiyi her alanda takviyelerini söyledi. Lider Muhittin Böcek, “Özellikle üreticilerin girdi maliyetlerini düşürmek için sulama kooperatiflerine güç takviyesi veriyoruz. Bu kapsamda bugün takviye verdiğimiz kooperatif sayışımız 53 oldu. Bu kooperatiflere elektrik takviyesi olarak ödediğimiz ölçü 119 milyon 850 bin TL’dir. Artan döviz kurları ile sulama kooperatiflerine ödediğimiz bu ölçü yeni kur ile 250 milyon TL’dir. Ayrıyeten dijital tarım uygulamaları, biyolojik gayret ve birçok alanda Antalyalı çiftçilerimize takviyeler veriyoruz” dedi.

2023 Yılında 50 Milyon Tl’lik Bütçe Ayrıldı

Başkan Muhittin Böcek, 15 tane sulama tesisini Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiğine dikkat çekerek, “Türkiye’de bir birinci olarak Sülekler ve Bahçeyaka mahallerine kurduğumuz güneş gücü santraliyle üreticimizin güç maliyeti olmadan ziraî sulama yapmasını sağlıyoruz. Bu proje ile bu iki mahallede 3 bin 500 dekar alanı araziyi suya kavuşturduk. 53 sulama kooperatifimize verdiğimiz güç takviyesi ve 15 sulama tesisimizle 22 bin çiftçi ailesinin üretimine katkı sağlıyoruz. Çiftçiye verdiğimiz elektrik dayanağıyla 40 bin dekar alan su ile buluşuyor. 2023 yılında 50 milyon TL’lik bir takviye vereceğiz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin elektrik maliyetlerinin yüzde 85’ini karşılıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.