Dolar 32,3684
Euro 34,7084
Altın 2.392,65
BİST 10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Rüzgarın kızı Kübra engel tanımıyor

Kocaeli Büyükşehir sponsorluğunda muvaffakiyetten muvaffakiyete koşan Türkiye’nin birinci engelli bayan araba yarışçısı Kübra Denizci’nin önünde hiçbir mahzur duramıyor

Rüzgarın kızı Kübra engel tanımıyor
29 Temmuz 2023 17:24
33

KOCAELİ (İGFA) – Türkiye’de yarışan birinci engelli bayan pilotu Kübra Denizci, yurt içindeki tırmanma şampiyonalarında yarışıyor. 16 yaşında geçirdiği kaza sonrası hayattan kopmayan Kübra Denizci’nin maksadında memleketler arası yarışlarda Türkiye’yi temsil etmek ve muvaffakiyetten muvaffakiyete koşmak var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda muvaffakiyetten muvaffakiyete koşan Kübra Denizci’nin hayallerini gerçekleştirmesi için önünde hiçbir mani bulunmuyor.

TÜRKİYE’DE BİRİNCİ DÜNYADA İKİNCİ

Türkiye’de birinci olabilmenin çok değerli olduğunu vurgulayan Denizci, “Dünyada da ikinci bayan pilotum ben. Engelli olarak bunu başarabilmek benim için büyük bir hayaldi. Benim üzere engelli olan bireylere de örnek olmasını çok isterim. Bu süreçte herkes bana çok büyük takviye veriyor.” formunda konuştu.

“ARACIN İÇİNDE KENDİMİ ÖZGÜR HİSSEDİYORUM”

Aracın içinde kendini çok özgür hissettiğini anlatan Denizci, mahzurları aşabildiği, limitleri zorlayabildiği bir alan olduğunu vurguladı. Denizci, “Sadece mahzurları değil, limitleri de aşabildiğim bir şeyin içerisindeyim ben. Yılmamak gerektiğini düşünüyorum. Ben yılmadım, savaştım, savaşarak bugün burada yarışıyorum. Bütün arkadaşlarıma bunu tavsiye ediyorum mahzurları aşmak noktasında” dedi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR FARKINI GÖSTERİYOR

Motor sporlarında müsabakanın zorluğuna dikkat çeken Denizci, “Sponsor dayanağına önemli manada gereksinimimiz var. Hayalimi gerçekleştirmem noktasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük dayanağı oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelliler konusunda çok hassas davranıyor. Engellilerin ömür alanlarını kolaylaştırmak için bir şeyler yapmak, farklı bir şeyler yapmak isteyen engelli bireylere dayanak çıkmak çok kıymetli. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi burada farkını göstermiş oldu aslında. Hem Büyükşehir’e hem de Lider Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.