Dolar 32,2472
Euro 35,0664
Altın 2.470,47
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Bursa’da ‘Kazancı Dostluk Koşusu’ yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bursa Masterler Atletizm Kulübü tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Yararı Dostluk Koşusu, 350 atletin iştirakiyle yapıldı.

Bursa’da ‘Kazancı Dostluk Koşusu’ yapıldı
11 Temmuz 2023 04:11
39

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Kestel ilçesinde klâsik olarak düzenlenen ve genel klasman, yaş kümeleri ve paralimpik kategorilerde düzenlenen 17. Çıkarı Dostluk Koşu’nda 350 sportmen yarıştı.

Startını Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş’ın verdiği yarışta 9 kilometrelik parkuru en kısa vakitte tamamlamak için büyük uğraş verildi. Genel Klasman Erkekler Kategorisini 31:21.16 ile tamamlayan Levent Kuva birinci oldu. Mehmet Aydıngör 31:46.51’le ikinci, Ahmet Bayram da 32:38.65’le bu kategoriyi üçüncü tamamladı. Genel Klasman Bayanlarda ise 38:37.65’le Hilal Oruç birinciliği elde ederken, Burcu Aktaş 39:20.96 ile ikinci, İremsu Seven de 41:17.67 ile müsabakayı üçüncü tamamladı.

İLGİ DAHA DA ARTACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak son yıllarda spora değerli yatırımlar yaptıklarını ve farklı spor aktifliklerine dayanaklar sağladıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, bu yıl 17’ncisi yapılan Çıkarı Dostluk Koşusuna verdikleri dayanağı de artırdıklarını söyledi. Her yaştan iştirakin olmasıyla ‘sporun yaşının olmadığını’ herkese gösterdiklerini hatırlatan Lider Aktaş, “Bu koşu inşallah önümüzdeki yıllarda çok daha fazla ses getiren bir tertip haline gelecek. Bugün tahminen 400’e yakın iştirakçi var lakin bu sayı neden binleri aşmasın. İnşallah bu birliktelik bir çığ üzere büyüyerek devam etsin. Önümüzdeki yıllarda binlerce atletin da burada yer aldığını görmek en büyük isteğimiz. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.