Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 23°C

Mahalle mutfakları can suyu oluyor

Toplumsal belediyecilikte birbirinden kıymetli hizmetlere imza atan Lider Vahap Seçer’in, 2020 yılından itibaren hizmete sunduğu Mahalle Mutfakları projesi dar gelirli vatandaşlara çok cüzi fiyat ile kaliteli ve doyurucu yemeğe ulaşma fırsatı sunmaya devam ediyor.

Mahalle mutfakları can suyu oluyor
27 Temmuz 2023 08:24
28

MERSİN (İGFA) – Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2020 yılında başlayan ve her gün binlerce dar gelirli vatandaşın faydalandığı projeden, artık orta sınıf olarak isimlendirilen kesim de faydalanıyor. Alım gücü azalan vatandaşlar, bütçelerine bir nebze de olsa katkı sunması için Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mahalle Mutfakları’nı tercih ediyor. Aşhanede pişen ve kent genelinde 38 noktada bulunan mutfaklara ulaştırılan sağlıklı ve ucuz yemekler, vatandaşın imdadına yetişiyor. 6 lira üzere sembolik bir fiyata 3 çeşit yemek alabilme imkanı bulan vatandaşlar ise projeden son derece mutlu.

Büyükşehir’in ‘Mahalle Mutfakları’nda günlük sunulan paket yemek sayısı, yaz ve kış mevsimine nazaran değişiyor. Kış aylarında günlük ortalama 5 bin paket yemek vatandaşlarla buluşuyor. Yaz aylarında ise vatandaşların yaylalara ve kıyı bölümüne yerleşmesi, bilhassa üniversite öğrencilerinin de tatile girmesi göz önünde bulundurularak 3 bin paket yemek sunuluyor. Projenin başladığı 2020 yılından bu yana ise toplamda 2 milyon paketten fazla yemek dağıtımı gerçekleştirildi.

Yalçın: “Bugüne kadar 2 milyon paketten fazla yemek sunduk”

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Aşhane’de vazife yapan Hakan Yalçın, “Günlük yemek hizmetimiz yaz aylarında 3 bin, kış aylarında 5 bin adet oluyor. Yaz aylarında düşük olmasının sebebi vatandaşlarımızın yazlığa, köylere ve bilhassa üniversite öğrencilerinin memleketlerine gitmeleri. Bugüne kadar 38 Mahalle Mutfağı noktamızda, 2 milyon paketten fazla yemek hizmeti sunduk. Bu sayı gitgide de artarak devam edecek. Burada gayemiz; insanlarımızın ekonomik problem çektiği şu günlerde, 6 lira üzere sembolik bir fiyatla bütçelerine katkıda bulunmaktır” dedi.

“Bir tek Büyükşehir Belediyesi’nden yarar görüyoruz”

Mahalle Mutfakları’ndan faydalanan vatandaşlardan Hasan Karadağ, her geçen gün alım gücünün azaldığını belirterek, “Şu anda ülkenin durumu aşikâr. Bir tek Büyükşehir Belediyesi’nden yarar görüyoruz. Gereksinimi olanlara yardımcı oluyor. Esasen emekli maaşı yetmiyor, mağazalara gitmiyoruz. Güya uzayda yaşıyoruz üzere. Fiyatları görüyor ve geri kaçıyoruz” diye konuştu.

“Alamadığımız eti buradaki yemeğin içinde bulabiliyoruz”

Mahalle Mutfağı’ndan faydalanan Mehmet Güloğlu, pahalılıktan alamadıkları hayvansal gıdayı Büyükşehir Belediyesi’nin yemeklerinde bulduklarını belirterek, “Yapılan yeterliliklere, yapılan yardımlara çok teşekkür ederim. Bu yoksulluk vaktinde büyük bir yararı oluyor” derken, yemekleri de lezzetli bulduğunu ekleyerek, “Yemekler çok hoş. Konutumuzda yapılan yemeklerin çabucak hemen birebiri. Bazen bulamadığımız malzemeyi burada buluyoruz. Alamadığımız eti buradaki yemeklerde bulabiliyoruz. Ne memnun bize” tabirlerini kullandı.

“Şimdi 6 liraya ne var ki?”

Semra Keser de hayat pahalılığı münasebetiyle sıkıntı geçindiklerini tabir ederken, Büyükşehir’in ‘Mahalle Mutfakları’nda verilen yemeklerin fiyatının çok makul olduğunu belirtti. Keser, “Şimdi 6 liraya ne var ki? Çarşıda dolaşıp geldim, isyan etmek istiyorum. Bizi bu hale düşürenlere kızmak gerekiyor. Ben belediyemizden mutluyum. Eşim emekli polis memuru, fakat bir maaş yetmiyor” dedi.

“Herkes gelip alabiliyor, faydalanıyor”

Yemekleri lezzetli bulduğunu belirten Leyla Yorulmaz da, “Çok beğeniyoruz. Hem bayanı yorulmaktan kurtarıyor, hem de tasarruf etmiş oluyorsun. Gelip burada pişmiş yemek alıp götürüyorsun. Herkes gelip alabiliyor, faydalanıyor. Bu hizmetinden ötürü Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Mersin’de yaptığı tüm hizmetlerden memnunuz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.