Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

KAYSO’dan ihracat değerlendirmesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran Kayseri’nin haziran ayı ihracatı bir evvelki aya nazaran yüzde 11,22 oranında azalarak, 291 milyon 126 bin dolar olarak gerçekleşti.

KAYSO’dan ihracat değerlendirmesi
29 Temmuz 2023 10:36
33

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
TÜİK haziran ayı ihracat datalarını pahalandıran Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) İdare Konseyi Lideri Mehmet Büyüksimitci, “Haziran ayında ihracatımız bir evvelki aya nazaran yüzde 11,22 oranında azalarak, 291 milyon 126 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın haziran ayına nazaran de yüzde 19 oranında bir azalış kelam konusu” dedi.

2023 yılı haziran ayında en çok ihracat yapılan bölümleri ve ülkeleri de açıklayan Büyüksimitci, mobilya kesiminin ihracat kalemleri ortasında birinci sıradaki yerini koruduğunu, akabinde elektrikli konut aletleri ve kablo geldiğini, en çok ihracat yapılan ülkelerin ise, Almanya, Irak ve ABD olarak sıralandığını söyledi.

Haziran ayı ihracat sayılarında bir evvelki aya nazaran bir ölçü düşüş olduğunu söz eden Lider Büyüksimitci, “Döviz kurlarının gerçek düzeylere gelmesi, rekabetçi bölümlerimiz açısından epey âlâ olacak lakin, Avrupa ve ABD’de de önemli halde sakinlik var. Haliyle bu sakinlik bizi de etkiliyor. Kayseri olarak her vakit ithalatımızın iki katı kadar ihracat yapıyoruz. Bu açıdan bakıldığında ülkemize cari fazla veren bir iliz. İnşallah bu formda devam ederek, Türkiye’nin cari açığına katkı sunmaya devam edeceğiz. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in kaynakları ihracata ve yatırımlara kanalize etme istikametindeki açıklamaları bizim için epeyce bedelli. Hükümetimizin ortaya koyacağı öngörülebilir programla inşallah kayıplarımızı telafi edeceğiz. Kentimizin ihracatına katkı sunan tüm sanayicilerimize ve çalışanlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum” formunda konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.