Dolar 32,3387
Euro 34,8388
Altın 2.384,93
BİST 10.259,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Güvenli deniz için ‘yerli’ akıl

KoçSavunma, MKE ve TÜBİTAK SAGE iş birliği ile geliştirilen “Türkiye’nin birinci yerli ve ulusal akıllı deniz taban mayını” MALAMAN bu yıl 25-28 Temmuz ortasında gerçekleştirilen IDEF’23 16’ncı Memleketler arası Savunma Sanayii Fuarı’na damgasını vurdu.

Güvenli deniz için ‘yerli’ akıl
29 Temmuz 2023 13:12
34

İSTANBUL (İGFA) – Ülke savunmasını güçlendiren yenilikçi teknolojilere imza atan Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri (KoçSavunma) gelişmiş mayın teknolojisi MALAMAN ile bu yıl 25-28 Temmuz tarihleri ortasında gerçekleştirilen IDEF’23 16’ncı Memleketler arası Savunma Sanayii Fuarı’nda fark yarattı. KoçSavunma, Makine ve Kimya Sanayisi A.Ş. (MKE) ve TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) iş birliği ile geliştirilen Türkiye’nin birinci yerli ve ulusal akıllı deniz taban mayını MALAMAN fuar müddetince ziyaretçilerle buluştu. MALAMAN KoçSavunma standı dışında Ulusal Savunma Bakanlığı standında da yerini aldı.

Türkiye’nin deniz yetki ve ilgi alanlarında deniz denetimini çok daha yüksek aktiflikle sağlamak üzere, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı büsbütün yerli ve ulusal olan yüksek teknoloji eseri MALAMAN akıllı deniz taban mayınını envanterine katacak.

KoçSavunma’nın MALAMAN projesindeki paydaşlarıyla birlikte geliştirdiği ve IDEF’23’te lansmanını yaptıkları ikinci değerli sürpriz ise Türk Silahlı Kuvvetlerimize birinci defa “havadan hassas deniz mayınlama harekâtı” yeteneği kazandıracak mayın konsept tahlili (UÇA) oldu.

KoçSavunma İdare Konseyi Lideri Mehmet Ali Akarca, IDEF’23’e bu yıl da Türk savunma sanayiini büyüten yenilikçi teknolojilerle katıldıklarını söz ederek şunları söyledi: “Savunma endüstrileri, ülkelerin güvenliği ve huzuru açısından stratejik rollerinin yanı sıra iktisattaki yükleri prestijiyle da toplumsal refahın artışında yaşamsal bir misyon üstleniyorlar. Gelişmiş ülke ekonomilerinin iç dinamiklerinde kesinlikle güçlü bir savunma sanayiinin parmak izini görürsünüz. Bu alanda son yıllarda ülkemizde uygulanan özel dal ve kamu işbirliklerinin yanlışsız modellerle isabetli sonuçlar elde ettiğini görmek kuşkusuz hepimizi gururlandırıyor. Bu eforun en pahalı ve somut örneklerinden biri olan MALAMAN akıllı deniz taban mayınını ve havadan hassas deniz mayını konsept tahlilini (UÇA) paydaşlarımızla birlikte IDEF’23’te güçlü bir biçimde sergilemekten onur duyuyoruz.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.