Dolar 32,2457
Euro 34,7272
Altın 2.390,37
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Hastane yöneticiliğinden oyunculuğa

Uzun yıllar sıhhat bölümünde çalıştıktan sonra en sevdiği meslek olan oyunculuğu yapmaya karar veren Burak Güngör, oynadığı birçok dizi ve sinemada başarısıyla gelecek vaad ediyor. Herkes Duysun’a konuşan oyuncu, oyunculuk mesleğine nasıl başladığını anlattı.

Hastane yöneticiliğinden oyunculuğa
27 Temmuz 2023 12:24
41

Ersel NALBANT – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Bursa Bülbülü, Yürek Çıkmazı, Başım Belada, Yeşil Vadinin Kızı, Tozlu Yaka, Ego ve son olarak Tv8’de yayınlanan Canım Annem Tv dizisinde ‘Gardiyan’ karakteriyle isminden kelam ettiren 39 yaşındaki Burak Güngör, emin adımlarla tepeye tırmanmaya devam ediyor.

Birçok sinema ve dizide vazife alan oyuncu, oyunculuğa nasıl adım attığını Herkes Duysun’a anlattı.

Uludağ Üniversitesi Kimya Kısmı ve Anadolu Üniversitesi Sıhhat Kurumları İşletmeciliği mezunu olduğunu söyleyen Burak Güngör, gönlünde her vakit oyuncuğun yattığını bu nedenle 10 yıllık hastane yöneticiliği mesleğini bırakıp, geçmişte de kısa periyodik ilgilenmiş olduğu tiyatro ve oyunculuk hayalinin peşinde azim, fedakarlık ve disiplinle planlı olarak bu yola çıktığını söz etti.

HASTANE YÖNETİCİLİĞİNDEN OYUNCULUĞA GEÇİŞ

İşte Burak Güngör’ün oyunculuğa geçiş kıssası:

“39 yaşındayım, Yalovalıyım. Sarsıntı sonrası Bursa’ta taşındım. Bursa’ya taşındıktan sonra özel bir hastanede yaklaşık 10 yıl yöneticilik misyonunda bulundum, sonrasında hastane kesimi biraz gerilimli ve yorucu oluğu için ‘Hayata bir sefer geliyoruz’ diye mesleği bıraktım eski çocukluk hayalim olan oyunculuğa yöneldim. Başta figüranlıkla mesleğime başladım akabinde İstanbul’a giderek orada dolu dizgin bir çalışma hayatıyla çeşitli projelerde vazife aldım. Dizi, sinema, reklam ve kliplerde de oynadım.”
Oyunculuk mesleğinde birçok dizide rol aldığını belirten Güngör, “Yürek Çıkmazı, Başım Belada, Yeşil Vadinin Kızı Tozlu Yaka, Ego ve Canım Annem dizilerinde devamlı olarak oyunculuklar yaptım” dedi.

Geçmişinde çalışmış olduğu hastaneden irtibat deneyimi olduğuna değinen Güngör, “Ekipte çalışanlar genelde güzel niyetli insanlardı ve benim de sevdiğim bir meslek olduğu için rastgele bir heyecan yaşamadım. Olağan kamera önünde ufak bir heyecan oluyor ister istemez lakin sonrasında ‘kayıt’ dendikten sonra heyecan bende sıfırlanıyor hoş bir çekim yapıyoruz. Çekimlere hazırlanıp gittiğim için repliklerde de bir problem yaşamıyorum. Disiplinli bir çalışma sistemim olduğu için bir sorun yaşamıyorum” kelamlarını kullandı.

Yalova doğumlu olduğum için bir mühlet Yalova’da tiyatro eğitimi aldığını söyleyen Güngör, “Profesyonel bir tiyatro sergiledik onun harici Audition ve Kamera Önü Oyunculuğu eğitimlerim de mevcut. 1 yıldır yaptığım oyunculuk için 10 yıllık Hastane Yöneticiliği mesleğimi bırakıp, geçmişte de kısa müddetli ilgilenmiş olduğum tiyatro ve oyunculuk hayalimin peşinde azim, fedakarlık ve disiplinle planlı olarak bu yola çıktım.” tabirlerine yer verdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.