Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Dünya ezgileri, klarnetin büyüsü ile buluştu

Bu yıl 61.si gerçekleştirilen Memleketler arası Bursa Şenliği tüm heyecanı ile devam ediyor. Dünyaca ünlü Azerbaycanlı ses sanatkarı Alim Qasimov, Caz Müziği’nin en kıymetli isimlerinden Michel Godard ve Türkiye’nin klarnet sesi Hüsnü Şenlendirici, Açıkhava Tiyatrosu’nda buluştu.

Dünya ezgileri, klarnetin büyüsü ile buluştu
29 Temmuz 2023 09:00
63

ERSEL NALBANT / HERKES DUYSUN

Bursa Büyükşehir Belediyesi ismine Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, ATIŞ Şirketler Kümesi ana sponsorluğunda bu yıl 61’incisi düzenlenen Uluslararası Bursa Şenliği kapsamında Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, dünya müziğinin ünlü isimlerini ağırladı.

Socar Türkiye – Bursagaz’ın aktiflik sponsoru olduğu konserde dünyaca ünlü Azerbaycanlı sanatçı Qasimov’a klasik müzik tiplerini Godard’ın çağdaş müziği ile harmanladı. Ünlü virtüöz Hüsnü Şenlendirici ise klarnetin büyüsü ile Açıkahava Tiyatrosu’nu dolduran izleyenleri mest etti.


Sahneye birinci olarak dünyanın önde gelen muğam yorumcularından, Azerbaycanlı ses sanatkarı Alim Qasimov’a, Tar Virtüözü Zeki Veliyev’le birlikte çıktı. 1999 yılında Uluslararası Müzik Kurulu tarafından UNESCO Müzik Ödülüne layık görülen ve Azerbaycan’dan Amerika’ya uzanan geniş bir coğrafyada albümleri dinlenen Qasimov, enstrümanları eşliğinde seslendirdiği müziklerle dinleyicilerin beğenisini topladı.


Qasimov’nın akabinde dünyaca ünlü caz müziği sanatkarı Michel Godard da 16. Yüzyıl enstrümanlarından Serpent eşliğinde verdiği konserde, makamsal müziği caz müzik çerçevesinde yorumlayarak mükemmel bir resital sundu.

Konserin son kısmında ise ikiliye klarnetin büyüsünü kendine has üslubuyla ülke sonları dışında da geniş kitlelere ulaştıran ünlü virtüöz Hüsnü Şenlendirici eşlik etti. Üçlü, bu proje konserinde dünya ezgileri ve Hüsnü Şenlendirici’nin klarnet solosu ile izleyenlere harika bir müzik ziyafeti verdi.

Etkinlik Sponsoru Socar Türkiye Doğal Gaz İş Ünitesi Lideri Fuad İbrahimov, Socar Türkiye Doğal Gaz İş Ünitesi Dağıtım Lider Yardımcı Ertan Yıldız ve Socar Türkiye Doğal Gaz İş Ünitesi Bursa Operasyonları Lider Yardımcısı Dinçer Akbaba, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız’la birlikte, sanatkarlar Qasimov, Godard, Şenlendirici ve Tar Virtüözü Zeki Veliyev’e teşekkür plaketi sundular. BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik de aktiflik sponsoru Socar Türkiye-Bursagaz temsilcilerine, şenliğe katkılarından ötürü teşekkür plaketi verdi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.