Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Efsanelerden Bursa’da nostalji dolu akşam

Türkiye’nin en uzun soluklu şenliği 61. Memleketler arası Bursa Şenliği konserleri devam ediyor. Dünyaca ünlü dans topluluğu Sukhishvili’nin, mükemmel performansının akabinde efsane isimler Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen Bursalılara nostalji yaşattı.

Efsanelerden Bursa’da nostalji dolu akşam
18 Temmuz 2023 13:36
36

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi ismine Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, ATIŞ Şirketler Kümesi ana sponsorluğunda bu yıl 61’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Şenliği, Çaytaze sponsorluğunda taverna ve fantezi müziğin unutulmaz isimleri Arif Susam, Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen’i ağırladı.

Yılların eskitemediği kesimlerini Bursalı müzikseverler için seslendiren ünlü sanatkarlar, izleyenleri adeta mest etti.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndaki müzik ziyafetinde sahneye birinci olarak taverna müziğinin unutulmayan ismi Arif Susam çıktı.

Klavyesiyle seslendirdiği müziklerine izleyenlerin alkışlarıyla eşlik ettiği sanatçı, bir saatlik mükemmel performansının akabinde, sahneyi fantezi müziğinin güçlü sesi Cengiz Kurtoğlu’na bıraktı.

80’ler ve 90’lara damga vuran kesimlerini potpuri halinde seslendiren Kurtoğlu, lisanlardan hiç düşmeyen ‘Gece Olunca’, ‘Duvardaki Resim’, ‘Yıllarım’ ve ‘Hain Geceler’ üzere birçok unutulmaz yapıtını hayranlarıyla birlikte söyledi. Ünlü sanatkarın, son periyotta tekrar tanınan olan ‘Duyanlara Duymayanlara’ müziğine Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran Bursalı müzikseverler coşkuyla eşlik etti.

Sahneye en hit müziği “Nikah Masası” ile çıkan ünlü müzikçi Ümit Besen de müzikseverlere duygusal anlar yaşattı.

İzleyenlerin ayakta alkışlarıyla sona eren konserde Çaytaze İdare Heyeti Lideri Ali Ağır ile Atış Şirketler Kümesi Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Kahraman ve BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, sanatkarlara birer teşekkür plaketi takdim etti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.