Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Türk moda endüstrisi Almanya ve ABD pazarlarında büyüyecek

Türk moda sanayisi ana ihraç pazarı Avrupa’daki resesyon nedeniyle 2023 yılının birinci yarısında ihracatta yaşadığı yüzde 7’lik daralmayı aşmak için dünya hazırgiyim ithalatının üçte birini gerçekleştiren Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’da düzenlenen iki fuara katılarak yeni ihracat irtibatlarının tabanını bulup ihracatta makûs gidişe dur demek istiyor.

Türk moda endüstrisi Almanya ve ABD pazarlarında büyüyecek
15 Temmuz 2023 20:00
29

İZMİR (İGFA) – Almanya’da 18-19 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Munich Fabric Start the Source Fuarı’nın Türkiye Ulusal İştirak Tertibini Ticaret Bakanlığı’nın yetkilendirmesiyle yapacaklarını lisana getiren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İdare Konseyi Lideri Burak Sertbaş, tıpkı tarihlerde ABD’nin New York kentinde ise, PV Manufacturing New York Fuarı’nda Türk moda sanayisinin ihracatını artırma gayreti içinde olacaklarının altını çizdi.

Avrupa’ya ihracatta mevcudumuzu koruyup ABD pazarında ihracat hissemizi artırmak istiyoruz” diyen Sertbaş, “Türk moda sanayisi Almanya pazarında üçüncü büyük tedarikçi pozisyonunda. Lakin, Avrupa pazarında resesyon yaşanıyor. Avrupa dışında ihracatımızı artırabileceğimiz en kıymetli pazar ABD olarak öne çıkıyor. Biz de ABD’yi maksat pazar olarak belirledik. ABD’nin hazırgiyim ithalatından yüzde 1 civarında olan hissemizi yüzde 5’e çıkarmak için önümüzdeki periyot ABD’ye daha ağır bir pazarlama stratejimiz olacak. Bu planlamamız Ticaret Bakanlığımızın Uzak Ülkeler Stratejisiyle de ahenk gösteriyor. Yıllardır Avrupa’nın ve ABD’nin kıymetli markalarına üretim yapan, esnek üretim yeteneği, güçlü tasarım altyapısıyla Türkiye’nin ABD pazarı için değerli bir alternatif olabileceğini düşünüyoruz. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri yeşil mutabakata en çok kıymet veren pazarlar pozisyonunda, Türk moda sanayisinin karbon nötr gayesine uyumlu yaptığı çalışmaları da müşterilerimize göstereceğimiz bir yer olacak” halinde konuştu.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.