Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Halk Ekmek’ten çölyak hastalarına özel fiyat

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası toplumsal belediyecilik prensibi gereği özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastaları ve glüten intoleransı olan vatandaşlar için uygun fiyatla besin üretiyor. Glütensiz eser sayısını 5’ten 20’ye yükselten Halk Ekmek, baskentmarket sitesi üzerinden de tam 81 kente bu eserleri gönderebiliyor.

Halk Ekmek’ten çölyak hastalarına özel fiyat
17 Temmuz 2023 09:48
25

ANKARA (İGFA) – Piyasada az bulunan ve öteki eserlere nazaran çok yüksek fiyatlara satılan glütensiz eserler, Ankara Halk Ekmek Fabrikası tarafından çok uygun fiyatlarla Başkentlilere ve baskentmarket sitesi üzerinden de 81 kente ulaştırılıyor.

Ankara Halk Ekmek Fabrikası eser gamında ekmekten baklavaya, simitten kıymalı ve peynirli böreklere kadar tam 20 besin çeşidinin glütensiz çeşitleri yer alıyor. El değmeden ve emniyetli şartlarda üretilen eserler, toplumsal belediyecilik prensibi gereği piyasa şartlarının en az yüzde 50 daha altında satışa sunuluyor.

Türkiye’de çok sayıda çölyak hastası olduğunu belirten Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Tamer Eski, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası olarak çölyak hastalarımızın da gereksinimlerini karşılamayı misyon edindik. Bu kapsamda geçen sene ‘Dünya Çölyak Günü’nde Halk Ekmek tarihinde birinci sefer çölyak hastalarımızla kahvaltı aktifliği düzenledik. Bunu klâsik hâle getirerek ayda bir kez pazar günleri GİMAT Şubemizde bu kahvaltı etkinliğimizi sürdürüyoruz. Yeni vizyonumuz gereği eser gamımızı beşten yirmiye çıkarttık. Yeni kurduğumuz online satış sınırıyla Türkiye’nin her noktasında eserlerimizi ulaştırabilmekte ve çölyak hastalarının muhtaçlıklarını karşılayabilmekteyiz. Şunu da bilhassa belirtmek isterim ki geniş eser gamımızla piyasa fiyatlarının çok altında bu eserleri ülkemizin her noktasındaki çölyak hastalarına ulaştırmanın haklı bir gururunu taşımaktayız” diye konuştu.

HER AY GLÜTENSİZ KAHVALTI ETKİNLİĞİ

2022 yılında Dünya Çölyak Günü’nde Ankara’daki iki başka çölyak derneği ile koordineli biçimde fabrika yemekhanesinde her yaştan 200 kişinin iştirakiyle “Glütensiz Kahvaltı” aktifliği gerçekleştirmeye başlayan Halk Ekmek Fabrikası, bu aktifliği de gelenekselleştirdi. Çölyak hastaları ve derneklerinden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilen “Glütensiz Kahvaltı” aktifliği, ayda bir pazar günü Başşehir Market GİMAT şubesinde yapılıyor.

Etkinliğin günü ve iştirak bilgileri Halk Ekmek Fabrikası toplumsal medya hesaplarından duyuruluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.