Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

TOSAB’da ilk fabrika heyecanı

Etrafa hassas bir organize sanayi bölgesi gayesiyle yola çıkan ve Bursa’daki dokuma boyahanelerini bir ortaya getirmek için kurulan Dokumacılık Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSAB) çatısı altındaki birinci fabrikanın temeli, düzenlenen merasimle atıldı.

TOSAB’da ilk fabrika heyecanı
11 Temmuz 2023 15:36
27

BURSA (İGFA) – Bursa’da yerleşim alanları içerisinde bulunan ve etraf kirliliğine yol açan dokuma boyahanelerini bir ortaya toplamak ve rehabilite etmek gayesiyle kurulmuş olan Dokuma Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSAB) çalışmalar sürüyor.

Çevreye hassas bir organize sanayi bölgesi maksadıyla yola çıkan TOSAB çatısı altındaki birinci fabrikanın temeli düzenlenen merasimle atıldı.
Düzenlenen merasime; TOSAB İdare Heyeti Lideri Erol Türkün, Bursa Büyükşehir Belediye Lider Vekili Arif Bayrak, Sanayi ve Teknoloji Vilayet Müdürü M. Latif Deniz ile TOSAB Bölge Müdürü Tayfun Selen ve Sentaş Dokumacılık yetkililerinin yanı sıra kent protokolünden ve iş dünyasından değerli isimler katıldı.

Törende konuşan TOSAB İdare Şurası Lideri Erol Türkün, ‘Her daim daha pak bir Bursa’ için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 33 milyon dolar düzeyinde yatırımla hayata geçirdikleri TOSAB ile büsbütün tabiat dostu bir organize sanayi bölgesini hedeflediklerini söz eden Türkün, son teknoloji imkanlara sahip Türkiye’deki en kapsamlı arıtma tesisini inşa ettiklerini, Sentaş Tekstil’e ilişkin TOSAB çatısı altında temeli atılan birinci fabrikanın da Bursa’ya ve ülkemize iyi olmasını diledi.

TEKSTİL DALI OLMAZSA OLMAZ

Türkün, “Burada inşa ettiğimiz arıtma tesisi, dünyadaki en yeni teknolojiyle inşa edildi. Türkiye’nin bu alandaki en yeterli, en kapsamlı tesisi pozisyonunda. TOSAB bünyesinde 70 tane iş ortağımız var. Sırayla fabrikalar inşa edilecek. Burada su kaynaklarını en az düzeyde tüketen sanayi bölgesi olmayı hedefliyoruz. İnşallah ovamız da daha fazla nefes alır olacak. Bölgemizin hudutlarını genişletmek ismine talebimiz vardı. Kuzeyimizdeki bir bölge tekrardan genişleme alanı olarak öngörülüyor. Olağan dokumacılık ülkemizin otomotivden sonraki en değerli ihracat kalemi. Bilhassa Bursa’nın en eski üretim kolu, en eski ihracat kolu. Hasebiyle dokuma olmazsa olmaz. Genç, yaşlı, bayan, erkek her türlü kesite de istihdam sağlayan bir bölüm. Yani bölümün çok büyük bir getirisi var. Bu süreçte bizlere takviyelerini esirgemeyen Bursa Valimize, Bursa Büyükşehir Belediye Liderimize, Sanayi ve Teknoloji Vilayet Müdürümüze dayanakları için teşekkür ederiz. Temeli atılan birinci fabrikamız Bursa’ya ve ülkemize iyi olsun” diye konuştu.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Lider Vekili Arif Bayrak ise sanayileşme ve süratli nüfus artışının çevresel tarafta kentlerde aksilikleri da beraberinde getirdiğini anımsatarak, “Bursa üreten ve büyüyen bir kent. Gelişmekte olan bütün kentlerde olduğu üzere Bursa’da da çeşitli etraf sıkıntıları oluyor. Bu manada kentimizin her geçen gün daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir kent haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyor ve bu bahiste atılan her adımı destekliyoruz. Bu kapsamda Bursa’da yerleşim alanları içerisinde bulunan ve etraf kirliliğine yol açan dokumacılık boyahaneleri bir ortaya toplamak ve rehabilite etmek maksadıyla korunmuş, ihtisas sanayi bölgesi, TOSAB’ın varlığını ziyadesiyle önemsemekteyiz. Bugün burada temeli atılan birinci fabrikanın güzel ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Törende konuşan TOSAB Bölge Müdürü Tayfun Selen de TOSAB’ın kesimin geleceği açısından son derece kıymetli bir fonksiyona sahip olduğunu belirterek; Bursa’ya, ülkemize ve bölüme katkı sağlama yolunda çalışmalarını süratle sürdüreceklerini kaydetti.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.