Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

“Müziğin melezleşmesini güzel buluyorum”

’Fi Fijör’’, müzisyen ve prodüktör Sena Gül, namıdiğer Paptircem’in sunumuyla devam ediyor. Paptircem’in, “Fi Fijör” programının konuğu Mor ve Ötesi’nin solisti, başarılı müzisyen Harun Tekin oldu.

“Müziğin melezleşmesini güzel buluyorum”
29 Temmuz 2023 15:48
255

İSTANBUL (İGFA)- Müzisyen ve prodüktör Sena Gül, nam-ı başka Paptircem, “Fi Fijör” isimli müzikli talk show programı Şiddetli PSM YouTube kanalında devam ediyor. Şiddetli PSM stüdyolarında gerçekleşen müzik, sohbet ve cümbüş dolu “Fi Fijör” programının yeni konuğu “Bir Derdim Var”, “Cambaz”, “Sevda Çiçeği” ve “Araf” üzere kültleşen hitleriyle Mor ve Ötesi Kümesi’nin solisti başarılı müzisyen Harun Tekin oldu.

Harun Tekin, Paptircem’in “Biliyorsun bir şeyler değişiyor artık ve herkes yeni bir şeyler denemeye başladı. Bilhassa yeni kuşak, dal yahut yeni çıkan müzikler hakkında sen ne düşünüyorsun? sorusuna ‘Şimdiki vakit ve yakın gelecekle ilgili bağ kurabilecek bir şey söylemek gerekirse; bu devrin ben daha az fanatik bir müzik dinleme periyodu olduğunu düşünüyorum. Biz müzik yapmaya başladığımız sırada metalci, cazcı, rapçi vardı ve bu çeşitler daha baskın kimliklerdi. Bunlar biraz tüketim alışkanlıklarıyla da ilgili, şimdiki üzere bütün müziğin elinin altında olduğu bir dünya yoktu.

Bizim vaktimizde seçerek ulaşman gerekiyordu. Arkadaşların ne dinliyorsa onlardan tavsiye alıyordun, ‘20 albüm alayım da üçünü beğenirim’ üzere bir durum kelam konusu değildi. Ayda bir tane albüm satın alabilirdin ya da kaset çekebilirdin. Onların hepsi hudutlu bir data içerisinde ve birilerinin yaptığı seçimleri dinlemek oluyordu. Artık ise dünyadaki bütün müziği dinleyebiliyorsun, bence onun getirdiği bir melezleşme var ve bunu da çok sağlıklı ve âlâ buluyorum. Buna da yaklaşmak ve ahenk sağlamak için bizim de önümüzdeki aylarda epeyce değişik denemelerimizin olacağını söyleyebilirim.” cevabını vererek müziğin bugününe bakışını ve yakın vakitteki projelerinden ipuçları vererek samimi açıklamalarda bulundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.