Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bayan ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen ve kapalı kalmış bayan iş gücünün ortaya çıkarılmasını hedefleyen çalışmalar, bayanların hem aile iktisadına hem de Mersin’in tanıtımına katkı sağlamasını imkan tanıyor.

Kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor
16 Temmuz 2023 12:36
68

MERSİN (İGFA) – Mersinden Bayan Kooperatifi Lideri Meral Seçer’in de yakından takip ettiği ve desteklediği çalışmalar kapsamında faaliyet yürüten Lavanmer Lavanta Bahçesi’de mükemmel hoşluğu ile kuruluşunun üzerinden geçen 4 yıl içerisinde on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaretçi akınına uğradı.

Meral Seçer: “Mersin’de bu türlü hoş işler yapan bayanların sayısının çoğaldığını görmek çok memnunluk verici”

Mersin merkezde faaliyetlerini sürdüren Lavanmer Lavanta Bahçesi’nin işletmecisi His Yılmaz’ı ziyaret eden Mersinden Bayan Kooperitafifi Lideri Meral Seçer, yaptığı seyahatin akabinde değerlendirmelerde bulundu. Seçer, “Lavanmer burada 4 yılda mucizeler yaratmış. Mersin’de bu türlü hoş işler yapan bayanların sayısının çoğaldığını görmek çok memnunluk verici. Lavanta Bahçesi’ni kurduktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin stantlarında yer almaları, hem kendilerini tanıtmalarına, hem yerli hem de kentimizde yaşayan yabancı nüfusun da buraya gelmesini sağlamış. Tüm Mersinlerin burayı ziyaret etmesini isterim” dedi.

“Kadınlar; ellerindeki imkanlarıyla en düzgün şeyleri yapabilecek güce sahipler”

Bu tıp yerleri görmekten ötürü çok memnun olduğunu tabir eden Seçer, “Bir bayan istedikten sonra başaramayacağı şeyin olmadığını düşünüyorum. Zira bayanlar üretken, ellerindeki imkanlarıyla en âlâ şeyleri yapabilecek güce sahipler. Kooperatif olarak da bayanlarla iş birliği yapıyoruz. Örneğin burada işletmecimiz ürettiği lavantadan yağlar ve kozmetik eserler elde ediyor. Bunların tanıtımında ve pazarlanması konusunda da Kooperatif olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sert: “Kadın işletmecilerin her vakit yanındayız”

Kadın ve Aile hizmetleri Dairesi Başkanlığı vazifelisi Burcu Sert ise işletme sahibine hem üretim basamağında hem tanıtım basamağında dayanak olduklarını belirterek “Burası bayan girişimcimizin bir işletmesi. Üreticimize sağladığımız takviyeler tanıtım dayanakları sayesinde ziyaretçi sayısının artmasına vesile olduk. Birebir vakitte da özel olarak buraya yeniden bayanları seyahat hedefli toplumsallaşması için tipler düzenledik. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bayan işletmecilerin her vakit yanındayız” dedi.

Üretici His Yılmaz: “Mersin’in turizmine katkı sağlamak istiyoruz”

Lavanmer Lavanta Bahçesi’ni kurmaya eşi ile birlikte 4 yıl evvel Isparta’da gerçekleştirdikleri tatilde karar verdiklerini söyleyen işletmeci His Yılmaz ise “Isparta’da çok beğendik lavantaları ve ‘Neden Mersin’de bu türlü bir şey olmasın’ dedik. Mersin’in turizmine katkı sağlamak istiyoruz. En büyük gayemiz bu. 4 yılın sonunda maksadımıza da ulaştık. Bu yıl yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin ziyaretçi ağırladık. Burada iki çeşit lavanta var. İki çeşit ekerek dönemimizi biraz daha uzatıyoruz. Birinin bizim için yağı çok değerli başkasının de görseli çok değerli. Gelin-damatlar bilhassa çok beğeniyorlar ve çekimleri akşam gün batımında çekimleri çok tercih ediyorlar” tabirlerini kullandı.

“Bize verilen dayanak çok önemliydi”

Büyükşehir Belediyesi Üretici Bayan Stantları’nın kendisine çok büyük katkı sağladığını lisana getiren 2 çocuk annesi His Yılmaz “Bize vermiş oldukları değer ve bedel eserlerimizi sergilememiz için çok değerliydi. Kendimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bu yüzden çok memnunuz. Daha fazla yerli ve yabancı turist ağırlamak, kendimizi ve eserlerimizi daha fazla tanıtmak ve eser çeşitliliğimizi arttırmak istiyoruz. Bunun içinde aslında gerekli dayanak veriliyor bize, devamının da geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.