Dolar 32,2804
Euro 35,0323
Altın 2.473,64
BİST 10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Erciyes Zirve Tırmanışı başarıyla tamamlandı

Kayseri Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü tarafından klâsik olarak düzenlenen ve bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen Sütdonduran Kampı ve Erciyes Tepe Tırmanışı muvaffakiyetle gerçekleştirildi.

Erciyes Zirve Tırmanışı başarıyla tamamlandı
25 Temmuz 2023 10:24
45

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından organize edilen ve bu yıl 29’uncusu düzenlenen Sütdonduran Kampı ve Erciyes Tepe Tırmanışı, Türkiye’nin değişik vilayetlerinden katılan dağcı ve tabiat tutkunu sportmenler ile 2700 metre rakımlı Sütdonduran Yaylası’nda yapıldı.

Aktiflikte dağcılara hitap eden Hacılar Belediye Lideri ve HADAK Lideri Bilal Özdoğan, kampın Erciyes’in ve Hacılar’ın tanıtımında büyük etken olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Tabii ki dağcılık başka bir spor. Hem bu işe gönül vermek gerekiyor, hem de bu işin uzmanlarıyla çalışmak gerekiyor. Sütdonduran Kampı ve Tepe Tırmanışı’nın bu sene 29’uncusunu düzenliyoruz. Tepe natürel ki hayatın her manasında kıymetli lakin dağcılıkla çok çok daha değerli. Şayet tepe, sizin doruğa ulaşmanızı istemiyorsa müsaade vermez. Hayırla çıkıp gelmek sizlere nasip olsun. Kazasız, belasız tırmanışlar diliyorum. Biz belediye olarak sporun her türlüsünün yanındayız. Onun da altını çizelim. Bugün bölgesel amatör ligde oynayan bir futbol kadromuz var.

İlçede birçok yerde olmayan çim stada sahibiz, o da bizim devrimizde nasip oldu. 500 kişilik tribünümüz var, ilçeden vilayetten Türkiye’nin değişik yerlerinden de sponsorluklar alabilen bir ilçeyiz. Bir kulübümüz var, tekrar tıpkı halde ilçemizdeki öteki spor kulüplerine de bilhassa dağcılık ve kayak alanında da biz elimizden geldiğince dayanak olmaya çalışıyoruz. Dağcılık farklı bir şeydir. Doruktaki dostluk değişik bir şeydir. Onun da şuurundayız. Bu atmosferi yaşamak için gelen Kayseri’den de Türkiye’mizin kent içinden ve kent dışından ülkemizin hoş vilayetlerinden gelen arkadaşlarımız var. Ben onlara da tekrardan teşekkür ediyorum. Biz mahallî idareler olarak öbür alanlarda olduğu üzere sportif alanda da her vakit atletimizin yanında olmak istiyoruz.”

Erciyes Dağı’nın doruğuna çıkmak için Sütdonduran Yaylası’nda buluşan atletler, 23 Temmuz sabahı saat 04.00’da başlayan tırmanışı saat 10.00’da tepe ile sonlandırdı. Her yıl olduğu üzere bu yılda tepede şehitler için hürmet duruşu ve İstiklal Marşı okunarak dua edildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.