Dolar 32,5102
Euro 34,8761
Altın 2.440,50
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Eyüpspor Süper Lig’e çıkacak

Eyüpspor Teknik Yöneticisi Arda Turan, “Oyuncuların Eyüpspor’u banka üzere görmesinden yahut son durak olarak görmesinden rahatsızım. Hala hayalleri olan oyuncularla devam etmek istiyoruz. Muhteşem Lig’e çıkacağız” dedi.

Eyüpspor Süper Lig’e çıkacak
15 Temmuz 2023 14:36
35

İSTANBUL (İGFA)- La Liga kadrolarından Atletico Madrid ve Barcelona’da top oynamış Galatasaray’ın efsane futbolcusu olarak anılan ve geçtiğimiz dönem prestijiyle yeşil alanlarda yeni bir sayfa açarak Eyüpspor’un teknik yöneticilik koltuğuna oturan eski ulusal oyuncu Arda Turan, Tivibu Spor’da Rezzan Yetiş’e konuk oldu. Eyüpspor Tesislerinde gerçekleştirilen röportajda teknik adam olarak geçirdiği birinci dönemini pahalandıran Arda Turan, Harika Lig’e çıkmak için oynadıkları play-off maçında Bodrum karşısında aldığı yenilgi hakkında , “Şampiyonlar Ligi finalini 90+2’de kaybetmiş bir futbolcuyum. Kazanımlarımı, düştüğüm yerden kalkarak elde ettim. Bodrum’da acı halde elendik. Kaideler ne olursa olsun elememiz lazımdı. Oyuncularıma maçtan sonra şunu söyledim; 8 ay sonra şampiyonluk yoluyla Muhteşem Lig’e çıkacağız. Bodrum maçından sonra da çabucak Bolu’ya otel bakmaya gittim. Sabah çok erken kalktığımızda da “Aşk Bodrum’da Yaşanıyor Güzelim” müziğini açtım, unutmasınlar diye. İnsan kaybettiklerinden de çok şey öğrenmeli” dedi.

GALATASARAY ÇOCUKLUK SEVDAM

Geçtiğimiz dönemi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ın teknik yöneticisi Okan Buruk’la olan bağına değinen Arda Turan şunları söz etti; “Okan ağabeye çok güveniyoruz. Okan ağabey insani bedellere değer veren biri. Oyuncular her şeyden evvel insan olarak görülmek istiyorlar. Galatasaray’a gelene kadar çok şey başardı. Galatasaraylı olarak ona geçen dönem için teşekkür ediyorum. Ondan çok şey bekliyoruz.”. Galatasaray sevgisinin çocukluktan geldiğini belirten Arda Turan, “Ben Galatasaraylıyım, benim çocukluk sevdam. Birçok fedakarlık yapmama karşın bu sevdam yargılandı. İnsan sevdasına karşı her vakit bir hasret duyar. Galatasaray teknik yöneticisi olma hayalim var. Fakat Okan ağabey üzere içimizden yetişmiş büyüklerimiz çok başarılı olacak ki bu fırsatlar bize daha düzgün gelsin. O yüzden sıramızı uygun vakitte bekliyor olacağız, onun için hazırlanıyoruz. Ben ülkemin ulusal kadrosunu da Galatasaray’ı da çalıştırmayı çok isterim. Lakin sonrası hayalim Atletico Madrid ve Barcelona’yı çalıştırmak. Her sabah kalktığımda en yeterli teknik yönetici olmak istediğimi kendime söylüyorum” dedi.

ATLETICO MADRİD KONUTUMDA HİSSETTİRDİ

Çocukluk yıllarında kapısından içeri girdiği Galatasaray’ın 2011 yılına kadar ileri çizgisinin vazgeçilmezi olan Arda Turan 2005 yılında yükseldiği Galatasaray’ın A grubundan 2011 yılında 13 milyon Euro bonservis bedeliyle İspanyol devi Atletico Madrid’e transfer olmuştu. Atletico Madrid’de efsane olarak anıldığını söyleyen Arda Turan, “Bana Galatasaray’da efsane olmakla ilgili bir kelam söylendiğinde beşerler kuşku duyarlar, buna hürmet duyuyorum. Lakin kulübün çok güç vakitlerinde, genç yaşta, kulübün şampiyonluğunda en büyük katkıyı yapmak ve kulübün gereksinimi varken büyük transfer fiyatıyla gitmek de kulüp için bir efsane olmayı gösterebilir. Şu anki Galatasaray idaresinden bahsetmiyorum ancak kulüpten bana hiçbir vakit bu türlü bir teklif gelmedi. Atletico Madrid bana hiçbir yerde hissetmediğim kadar konutumda hissettirdi. Oraya gittiğimde bana efsaneden öteki bir şey demediler. Ne vakit arasam telefonun öbür ucundalar. Ben de her vakit yerleri ayrı” dedi.

FATİH TERİM BÜYÜK İNSAN

Futbolda çıkışını bilhassa Fatih Terim’le çalıştığı periyotlarda gerçekleştiren Arda Turan, “İmparator” lakaplı Galatasaray’ın efsane hocası hakkında şunları lisana getirdi; “Fatih Hoca büyük bir insan. Yanındaki insanlara da öğrenme fırsatı verir. Ben de bunları değerlendirmeye çalıştım. Benim tanıdığım Fatih Hoca çalıştığı vakit çok daha keyifli biri. Fatih Terim’in futboldan uzak kalması rahatsız edici oluyor. Her vakit yenilikleri takip eden bir teknik yönetici. İnsanların yalnızca motivasyon üzerinden gitmesi beni rahatsız etmiştir. Tekniği, taktiği, idman bilgisi motivasyon tesirinin üzerindedir. Hocaya benzemek çok hoşuma gidiyor ancak birebir halde mesleğiyle de benzemek lazım. Sevdiğiniz ve hayran olduğunuz biriyle çok vakit geçirince kimi özellikleriniz benziyor.”

ARDA GÜLER BARCELONA’YA GİTSE KEYİFLİ OLURDUM

Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yeteneklerden olan Arda Turan’ın adaşı büyük bir yetenek olan Arda Güler’in Real Madrid’e transferini yorumlayan Arda Turan, “Arda Güler ülke futbolumuz için çok değerli bir kardeşimiz. Öncelikle Fenerbahçe kulübüne Arda’nın gelişimine katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz. Arda’ya hayatında muvaffakiyetler diliyorum. İnanıyorum ki dünyanın en uygun futbolcularından olacaktır. Bizleri çok çok geçecektir. Ailesiyle çok hoş gözüküyorlar. Bu durumların keyfini çıkarsın. Real Madrid forması çok yakışıyor. Türkiye’de de Fenerbahçe’de rakibimdi, İspanya’da da Real Madrid’de rakibim. Arda çok başarılı olsun ancak Barcelona ve Atletico Madrid kazansın. Arda Güler, Barcelona’ya gitse çok daha memnun olurdum. Şu anki tercihlerini yadırgamıyorum. Benim oynadığım Barcelona tarihin en güzeliydi. Şimdiki Barcelona yine oluşum içinde olan Barcelona. Real Madrid de gençleşiyor lakin daha olgun bir kadro. Güzel olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.