Dolar 32,2667
Euro 35,0710
Altın 2.465,83
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Down sendromlu Milliler Konya Şeker’de

Türkiye’nin başarılı gençlik kulüplerinden Torku Şeker Spor, Dünya’da değerli başarılara imza atan özel atletleri Konya Şeker yerleşkesinde ağırladı.

Down sendromlu Milliler Konya Şeker’de
20 Temmuz 2023 16:36
26

KONYA (İGFA) – Konya’da yaptığı kamp ile İtalya’da,Eylül ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Down Sendromlular Futsal Ulusal Kadrosu antrenör ve atletlerini Torku Şeker Spor Kulüp Lideri Ahmet Bozdam ve kulüp yöneticileri kapıda karşıladı.

Kulüp yöneticileri ve Konya Şeker işçisi, özel atletlerle tek tek ilgilendiler. Asker selamı ile karşılık veren sportmenlerin sıcak ve sempatik davranışları güne damga vurdu.

Dünya üçüncüsü Down Sendromlu ulusal kadro atletleri ve teknik heyetini Konya Şeker toplumsal tesislerinde konuk eden Torku Şeker Spor Kulübü Lideri Ahmet Bozdam, “Hem Avrupa Şampiyonu hem de Dünya üçüncüsü olarak kıymetli bir muvaffakiyete imza atan, hayallerinin peşinde koşup tepeye çıkan atletlerimizi, onları destekleyen ailelerini ve fedakarca muvaffakiyetlerin mimarı olmayı sürdüren teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Her özel bireyin kesinlikle bir spor branşına yönlendirilmesini önemsiyoruz. Yalnızca muvaffakiyet için değil, toplumsallaşma için de bu çok kıymetlidir. Kulüp olarak bizde bedensel engelliler badminton branşında faaliyet göstererek bu bahse hassasiyetimizi ve takviyemizi ortaya koyuyoruz. Bugün örnek gösterilecek bir azmin, kararlılığın, çalışmanın sonucunu almış bir ekibi konuk etmekten çok gururluyuz. Özel çocuklarımızın ellerinden tutulduğu vakit hayata nasıl sarıldıklarını, kendilerine nasıl inanç duyduklarını ve keyifli olduklarını görmenin hazzı oburdur. Bunu gözlerinde görüyoruz. İnşallah ikinci sefer Avrupa Şampiyonluğunu da kazanarak ülkemize dönerler. Bu türlü bir takımı konuk etmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Hepsinin alnından öpüyor ve muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Down Sendromlular Futsal Ulusal Takımı’nın antrenörlerinden İbrahim Acar ise, Türkiye Futbol Federasyonu’nun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında kurdukları ekiple bu çocukların hayatlarına dokunduğunu belirtti.

YENİ MAKSAT 2.KEZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

1952 yılında dikilmiş olan dev çınar önünde hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmeyen Özel Atletler, Eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası için de şampiyonluk kelamı verdiler.

Programa Down Sendromlular Futsal Ulusal Grup Antrenörleri İbrahim Acar, Uğur Arı, Hüseyin Dağdelen, İlyas Sarı ve sportmenler Volkan Yavuzaslan, Hami Haldız, Anıl Koçak, Birkan Dikici, Resul Orakçı, Mert Uruk, Hüseyin Dinç, Tahra Kavis, Furkan Özdemir, Muhammet Emin Bekgöz, Yasin Kadir Çayır, Hacı Ömer Arslantürk, İsmail Karakaya katıldı.

TFF Engelliler Uyum Heyeti ve Özel Atletler Spor Federasyonu iş birliği ile birinci defa 2017 yılında kurulan Down Sendromlular Futsal Ulusal Kadrosu, 2018’de Avrupa üçüncüsü oldu. Ulusal grup, 2021 yılında ise Avrupa şampiyonu oldu. Özel Sportmenler Down Futsal Ulusal Grubu, Peru’da yapılan 2022 FIFDS Dünya Futsal Şampiyonası’nda da ise Portekiz’i yenerek tarihinde birinci kere Dünya Üçüncüsü olmayı başardı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.