Dolar 32,2521
Euro 35,0607
Altın 2.465,92
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Cumhuriyet’in 100. yılına özel yarış rotası

13. Trans Anatolia Rally Raid bu yıl 2-9 Eylül tarihleri ortasında Samsun- İzmir ortasında gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel yarış rotası
24 Temmuz 2023 13:00
95

İSTANBUL (İGFA) – TransAnatolia 13. yılındaki yarış rotasını düşmanın geri çevrildiği, büyük taarruzun yapıldığı, zaferlerle dolu, Dünya savaş tarihine ismini yazdırmış Kurtuluş Savaşı’nın izini sürerek oluşturdu.

2 Eylül’de Ulusal çabanın başlatıldığı Samsun’dan start alacak yarış, İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de İzmir’de sona erecek.

TransAnatolia, 13. yılını Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır nitelikte unutulmaz bir rotayla karşılamaya hazırlanıyor.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı müsaadesi, Türkiye Araba Sporları Federasyonu TOSFED ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) takviyesiyle düzenlenen TransAnatolia 2350 Km’lik parkuru ile Dünyanın en uzun ve en güçlü rally raid yarışlarından biri olarak tanınıyor.

YARIŞ TOPLAM 17 VİLAYET SONUNDAN GEÇECEK

Yarışmacılar, bu yıl yarış kapsamında Cumhuriyetin 100. yılı için hazırlanan Türkiye’nin en pahalı tarihi rotalarını kat edecek. Samsun’dan Start alacak yarışçılar, sırasıyla Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Manisa vilayet hudutlarından geçerek İzmir’de Finiş görecek.

2 Eylül’de Ulusal gayretin başlatıldığı Samsun’dan start alacak yarışta, Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya’ya seyahat ettiği Kurtuluş Yolu güzergâhı Amasya’ya kadar izlenecek.

Ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan ve birinci kuruluş dokümanı olan Amasya Genelgesi’nin yayınladığı gün Amasya’dan geçilecek.

Tokat’ın akabinde 4 Eylül’de de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta olunacak.

Tuz Gölü etabı ile devam eden rotada Haymana’ya varılarak dördüncü gün sonunda kamp yapılacak.

TransAnatolia’nın beşinci gününde birinci etap Frig Medeniyeti’nin tarihi başşehri Gordion Antik kenti önünden start alacak ve Sakarya Meydan Muharebesi’nin gerçekleşmiş olduğu, hala savaşın izlerini taşıyan alanlardan geçecek. Günün ikinci etabı ise Yazılıkaya Midas Kenti ile Ayazini ortasında Frig vadisinde gerçekleşecek. Afyon’a varılmasının akabinde konaklayacak olan yarışçılar altıncı gün için güç depolayacak.

6. günün birinci etabı süvarinin izinde Büyük Taarruz’un değerli basamaklarından biri olan Çiğiltepe Savaşı’nın izlerini taşıyan Çiğiltepe Şehitliğinden başlayacak ve 5. Süvari Kolordusu’nun izini takip ederek Elvanpaşa’da sona erecek. Büyük zaferinin kazanıldığı Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi alanından start alacak Dumlupınar etabı ile devam eden gün, Simav Gölcük Gölü Kamp alanında sona erecek. Transanatolia Ralli Raid 7. ve son gününde Demirci Akıncıları olarak bilinen milis kuvvetlerinin müsaadeden giderek Demirci üzerinden İzmir’e ulaşılacak ve yarışın son etabı 9 Eylül etabının akabinde yapılacak Finiş merasimi ile sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.