Dolar 32,2873
Euro 35,0438
Altın 2.473,64
BİST 10.509,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Bursa’da ata sporları ile görsel şölen

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6’ncısı organize edilen Türk Dünyası Cet Sporları Şenliği, 55. Keles Kültür Şöleni ile birlikte Kocayayla’da yapıldı. Türk kültürünün ayrılmaz bir kesimi olan cet sporları, birbirinden renkli karşılaşmalarla günümüze taşındı.

Bursa’da ata sporları ile görsel şölen
24 Temmuz 2023 10:48
35

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin uyumunda Bursa Valiliği, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Klasik Spor Kısımları Federasyonu, Dünya Etno Spor Konfederasyonu, Türksoy ve Keles Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 6’ıncı Türk Dünyası Cet Sporları Şenliği, ağır bir iştirakle Keles Kocayayla’da yapıldı.

Orhan Gazi’nin Nilüfer Hatun’la evlendiği, Murad-ı Hüdavendigar’ın savaşa hazırlandığı alandaki programa, vatandaşlar ağır ilgi gösterdi. Atlı cirit ve kökbörü karşılaşmaları, rahvan binicilik, atlı okçuluk, atlı akrobasi şovları, aba, jenerasyon, karakucak, şalvar ve yağlı güreşler, Alpagut savaş sanatları şovları beğeniyle izlendi.

Oluşturulan ok meydanında vatandaşlar ok atma talimi yaparken, Türk okçuluğu atış teknikleri eğitimi de verildi. Klasik çocuk oyunları alanında ise aşık atma, körebe, ip atlama, yakan top, halat çekme, çuval yarışı oynayan çocuklar gönüllerince eğlendi. Oba alanında yöresel konserler ve halk oyunları şovları düzenlenirken, epey çekişmeli geçen yağlı güreş karşılaşmaları da vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, şenliğin açılış merasiminde yaptığı konuşmada birlik beraberlik bildirileri verdi.

Binlerce yıldır barışta ve savaşta yaşatılan cet sporlarının Türk kültürünün ayrılmaz bir modülü olduğunu hatırlatan Lider Aktaş, “Büyük bir kültürün varlıklı mirası olan cet sporlarımızı bugün de yaşatarak geleceğe miras bırakmayı amaçlıyoruz. Süratle değişen ve dönüşen dünyada atalarımızın binlerce yıllık kültürünü hatırlatmak, tanıtmak, öğretmek bizim görevimiz. Türk dünyasının kalbi, Osmanlı’nın dibacesi, Cumhuriyet’in gözbebeği olan Bursa’mızda, bugün, binlerce yıllık Türk kültürü birikimine şahit olacaksınız. Bizler kültürüne, medeniyetine, tarihine sahip çıkan insanlarız. Bilhassa anne ve babalardan isteğim şudur. Geleneklerimize sahip çıkalım. Güreşimize, okçuluğumuza, öbür cet sporlarımıza sahip çıkalım. Zira bunlara sahip çıktığımız ve yaşattığımız sürece ‘biz olmaya’ devam edeceğiz. Böylece birlik ve bir arada içerisinde olacağız. Geleceğe itimatla bakmak için birlik ve beraberlik içinde olmak ve çok çalışmak zorundayız” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Osman Mesten de bu tıp aktifliklerin Keles başta olmak üzere tüm dağ bölgesini bir cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.

Harmancık Kaymakam Vekili Esma Atasever ve Keles Belediye Lideri Mehmet Keskin de şenliğin hem dağ bölgesinin turizme kazandırılması hem de birlik ve beraberliğin sağlanmasına büyük katkı verdiğini vurguladı.

Gün uzunluğu devam eden aktiflikte vatandaşlar hem cet sporlarını izleme hem de deneyimleme imkanı buldu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.