Dolar 32,2472
Euro 35,0664
Altın 2.470,47
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

3. Uluslararası Judo Şampiyonası tamamlandı

Olimpiyat Şampiyonu Hüseyin Özkan 3. Milletlerarası Judo Şampiyonası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde tamamlanırken, madalyalar da sahiplerini buldu.

3. Uluslararası Judo Şampiyonası tamamlandı
16 Temmuz 2023 11:48
32

KOCAELİ (İGFA) – Olimpiyat Şampiyonu Hüseyin Özkan onuruna düzenlenen 3. Milletlerarası JudoŞampiyonası sona erdi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde düzenlenen tertipte bin 500’e yakın judoka kürsüye çıkabilmek için uğraş ettiler.

Şampiyonayı Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Lideri Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Vilayet Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Türkiye Judo Federasyonu İdare Heyeti Üyesi Serhan Çatal ile federasyon yetkilileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulüp Lideri Ali Yeşildal,Olimpiyat Şampiyonu Hüseyin Özkan, Büyükşehir Spor Şube Müdürü Alparslan Arslan, atlet aileleri ve vatandaşlar izledi.Minikler, Harika Minikler Yıldızlar ve Ümitler kategorilerinde yapılan karşılaşmalar nefes kesti.

16 ÜLKEDEN 587’İ BAYAN BİN 421 ATLET KATILDI

Kocaeli’nin konut sahipliğinde şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Çeçenistan, Dağıstan, Gürcistan, Türkmenistan, Kırgızistan, İngus Cumhuriyeti, Romanya, Tataristan, Ukrayna, Moldova, Edelweis, Kazakistan ve Ermenistan olmak üzere tam 16 ülkeden 587’i bayan bin 421 sportmen katıldı.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 5 tatemide gerçekleşen karşılaşmalarda Kocaeli’nin yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Erzurum, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Sinop, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak vilayetlerinden olmak üzere ülke genelinden 29 kentinden judokalar memleketler arası şampiyonada madalya almak için kıyasıya çaba etti.

Şampiyonada yerli ve yabancı sportmenler ortasında dostluk ve kardeşliğin geliştiğini belirten Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Lideri Şemsettin Yıldırım, milletlerarası tertiplerin devam edeceğini söyledi. Yıldırım, “Burası bir müsabaka ortamı da olsa eğitim devam ediyor. Bu tertipleri sporun başşehri Kocaeli’de atletlerimizin olimpik sportmen olma yolundaki tecrübe süreçlerinin birer modülü olarak düzenliyoruz.” dedi.

Olimpiyat Şampiyonu Hüseyin Özkanise onurlandırıldığı için Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Türkiye Judo Federasyonu As Lider Alpaslan Ayan yaptığı konuşmada, atletlere ve antrenörlere muvaffakiyetler diledi.Şampiyonaya katılan tüm atletlere muvaffakiyetler dileyen Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Gökhan Yavaşer ise, “Kocaeli’ne beğenilen geldiniz. Bu yıl 3. sü düzenlenen bu turnuvada her yıl sayının katlanarak yükselmesi ve teveccühün olması bizleri de memnun ediyor. Bizler burada sizleri ağırlamaktan büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. Ben burada tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Atlet kardeşlerime muvaffakiyetler diliyorum. Büyükşehir belediyemize ve Judo Federasyonumuza bu turnuvayı vilayetimizde yaptıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

JUDOKALARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Konuşmalar sonrasında Türkiye Judo Federasyonu Lideri Sezer Huysuz ismine İdare Konseyi Üyesi Serhan Çatal tarafından protokol üyelerine plaket takdim edildi. Daha sonra protokol mensupları ve şampiyonaya katılan judokalarhep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

16 ülke 29 kentten iştirak sağlanan ve ağır ilgiyle takip edilen judo şampiyonasında sonuçlar 3 günlük çabanın akabinde muhakkak oldu.Müsabakalar sonunda dereceye giren judokalara madalyaları protokol tarafından verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.