Dolar 32,2852
Euro 34,6790
Altın 2.403,67
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Bursa Osmangazi havuzları cıvıl cıvıl

Bursa’nın Osmangazi Belediyesi açtığı yüzme kurslarıyla çocuk ve gençlere fiyatsız yüzme öğretiyor. Yaz spor okullarında yüzme eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan çocuklara sertifikalarını Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar verdi.

Bursa Osmangazi havuzları cıvıl cıvıl
29 Temmuz 2023 20:24
33

BURSA (İGFA) – “Yüzme bilmeyen genç ve çocuk kalmasın” sloganıyla her yaz tatilinde açtığı onlarca tesiste fiyatsız yüzme kursu veren Bursa’nın Osmangazi Belediyesi, bu yıl da binlerce çocuğa yüzme kursları veriyor. Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Yeni Karaman, Fatih, Soğanlı ve Demirtaş havuzlarında 6-16 yaş ortasındaki kursiyerler yüzme eğitimi alırken Ertuğrul Sağlam Spor Tesislerindeki havuzda ise 4-6 yaş kümesi kursiyerler yüzme eğitimi alıyor.

13 Haziran’da başlayan kurslarda bugüne kadar 3 bin 977 genç ve çocuk yüzme eğitimi alırken 10 Eylül’de sonra erecek kurslarda 8 bin çocuğun eğitim alması bekleniyor. Demirtaş Yüzme Havuzu’nda yüzme kursunu muvaffakiyetle bitiren 176 kursiyer düzenlenen merasimle sertifikalarını Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’ın elinden aldı.

Osmangazi’de her çocuk ve gencin yüzme bilmesi için kurslar düzenlediklerini belirten Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin 75 spor tesisi var 48 spor tesisini bizler 2009 yılından bugüne kadar gerçekleştirdik. 34 branşta 208 ulusal atlet yetiştirdik. 4 bin 759 lisanslı atletimiz var bunların içinde 1 olimpiyat, 3 dünya, 76 Avrupa, 73 Balkan ve 570 Türkiye şampiyonu yetiştirdik. Bu tesislerimiz boşuna yapılmamış, tesisler etkin formda kullanılıyor. Osmangazi Belediyemiz birincilere imza attı. Birinci tenis eğitim merkezi Ertuğrul Sağlam Spor Merkezi’nde açıldı. Birinci atletizm salonu Osmangazi Atletizm olarak hizmete girdi. Türkiye’nin en büyüğü birinci atıcılık ve trap tesisi de Demirtaş’ta bulunuyor. Milletlerarası standartlarda su kayak pisti Sukaypark Tesislerinde hizmet veriyor.” dedi.

Osmangazi’de yaz ve kış spor okullarının daima devam ettiğini anlatan Lider Dündar, “Her yıl 10 bin öğrenci bu tesislerden faydalanıyor. Bugüne kadar 350 bin çocuğumuz bu tesislerde eğitim aldı. Amatör spora dayanağımız sürüyor. Amatör spor kulüpleriyle çalışıyoruz. Bu kulüplere daima dayanak veriyoruz. Yaz spor okullarında 5 havuzumuzda hizmet veriyoruz. Yeni Karaman, Fatih, Soğanlı, Demirtaş, yaz okulları için açıldı. Atıcılar havuzumuz ise lisanslı atletlerimize hizmet veriyor. Bu dönemde bugüne kadar 4 bin genç ve çocuk yüzme kurslarına katıldı. Bugün ise bu kursları muvaffakiyetle bitiren 176 öğrencimize sertifikalarını veriyoruz” diye konuştu.

Yüzme kursunu muvaffakiyetle tamamlayan çocuklara sertifikalarını veren Lider Dündar, öğrencilerin yanı sıra aileleri ve antrenörlerini de tebrik etti.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.