Dolar 32,2508
Euro 35,0726
Altın 2.464,61
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Türkiye Güreş Şampiyonu Süloğlu’ndan

Ankara’da Gençlik Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen U/13 Bayanlar Güreş Şampiyonası’ndan Edirne’yi temsilen katılan Süloğlu Güreş Grubu atletlerinden Ela Toprakçı Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Güreş Şampiyonu Süloğlu’ndan
20 Temmuz 2023 19:12
35

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – 17-18 Temmuz tarihlerinde Ankara’da 41 vilayetten 366 atletin iştirakiyle gerçekleşen U13 Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonasında Süloğlu’ndan katılan Ela Toprakçı 36 kg’da Türkiye Şampiyonu olarak ilçesine ve Edirne vilayetine büyük bir gurur yaşattı.

Yapılan şampiyona ile ilgili açıklama yapan Süloğlu Belediye Lideri Mehmet Ormankıran, “Güreşçilerimiz güreşin her kısmında bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşlerinde derece yaparak uzunluk atlayan atletimiz Tuğberk Koç’tan sonra Ela kızımızın da Türkiye Şampiyonu olması ilçemizi de bizleri de çok fakat çok sevindirdi” dedi..

9 yıl evvel tohumlarını attıkları ve bu yolda meyvelerini aldıklarını belirten Ormankıran, “Bizler birinci evvel çocuklarımızın kendilerini geliştirmesi ve berbat alışkanlıklara sahip olmamaları kanısıyla başladık. Şanslıyız ki hocalarımız çok kıymetli ve cefakâr çıktılar. Başta Tamer Ergül hocamız olmak üzere Sinan Karakurt ve Murat Yeğitoğlu’na da emekleri için ilçe halkımız ismine teşekkür ediyorum. Küçük bir ilçe de büyük ve sıkıntı muvaffakiyetler sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Güreşçilerimizde, hocalarımızla, ailelerimizle ve kurumlarımızla el ele çocuklarımızın muvaffakiyetini arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yaklaşık 30 atletin Süloğlu’ndan hafta içi her gün idmanlara katıldığını belirten Antrenör Sinan Karakurt;” Hepimiz çok memnunuz ve gururluyuz. Güreşçilerimizin emekleri çok fazladır. Her gün çalışıyorlar, uğraş ediyorlar ve karşılığını aldıklarını da görmek bizleri memnun ediyor. İnşallah başarılarımız artarak devam edecek”dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.