Dolar 32,2249
Euro 35,1230
Altın 2.466,18
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Tünel çalışmalarına Bakan Uraloğlu start verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, imali devam etmekte olan ve en değerli demiryolu projelerinden biri olan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Sınırı Projesi’nin ‘Halkalı-Ispartakule’ ortası tünel açma merasimine katıldı.

Tünel çalışmalarına Bakan Uraloğlu start verdi
11 Temmuz 2023 16:00
26

İSTANBUL (İGFA) – Halkalı-Ispartakule ortası tünel açma merasiminde konuşan ve projenin kıymetine değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin Asya-Avrupa Demiryolu Koridorunun birinci modülünü oluşturduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu, ““Bu demiryolu çizgisi Türkiye ve Avrupa Birliği ortasındaki bağları daha da güçlendirecek ve dostluğumuzu perçinleyecektir. Halkalı Kapıkule Demiryolu Projesi, Asya-Avrupa Demiryolu Koridorunun birinci kesimini oluşturmaktadır. Bu proje, İpek Demiryolu güzergâhının ülkemizden geçen kısmı ile Avrupa kontağını oluşturan en değerli halkalarından birini teşkil etmektedir”” dedi.

YÜK TAŞIMA 6 SAAT 30 DAKİKADAN 2 SAAT 30’DAKİKAYA DÜŞECEK

Bakan Uraloğlu, 153 kilometrelik Kapıkule-Çerkezköy, 67 kilometrelik Çerkezköy-Ispartakule ve 9 km Ispartakule- Halkalı olmak üzere 3 kısım olan çizgilerin tamamlanmasıyla, Halkalı-Kapıkule ortası yolcu seyahat müddetinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya; yük taşıma mühletinin ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi.

“Mevcut çizgi kapasitesinin de 4 katına çıkmasının hedeflendiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Halkalı-Kapıkule Demiryolu Sınırı ise bilhassa Çerkezköy-Kapıkule bölümünde yeni bir güzergahta saatte 200 km sürat yapma niteliği ile çizginin yük taşıma kapasitesini artırmakla kalmayıp ülkemizin AB ile yüksek standartlı demiryolu ile bağlanmasını sağlayacaktır”” dedi.

Bakan Uraloğlu, şu anda imal evresinde olan Çerkezköy-Kapıkule demiryoluyla birlikte Kapıkule’nin de Türkiye’yi Avrupa sonuna bağlayan Trans-Avrupa Ulaşım Ağının bir modülü olacağını söyleyerek, “Avrupa için Türk üreticilerin üretim ve tedarik zincirinin kıymetli bir modülü ve vazgeçilmez ticari ortakları olduğunu kelamlarına ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.