Dolar 32,2567
Euro 35,0560
Altın 2.467,33
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Tarihi Kırkpınar için ‘Erdoğan’ önerisi

Yalnızca Edirne’nin değil Türkiye’nin gurur kaynağı olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri için Saadet Partisi’nden cumhurbaşkanlığı himayesine alınma önerisi geldi.

Tarihi Kırkpınar için ‘Erdoğan’ önerisi
22 Temmuz 2023 14:48
25

Erdoğan DEMİR/ Keşan Postası (EDİRNE İGFA)
Bu yıl 7-9 Temmuz tarihleri ortasında 662 ncisi gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin akabinde bir açıklama yapan Saadet Partisi Vilayet Lideri Av. Sinan Tekin, yaklaşık 8 bin yıllık tarihe sahip Edirne’nin, dünyada gibisi olmayan miraslarından birisinin Kırkpınar Güreşleri olduğunu belirten yazılı bir açıklama yayınladı.

Tekin’in açıklaması şöyle; “Edirne’de gerçekleştirilen Klasik Kırkpınar Güreşleri kültürel boyutu olan en eski spor tertibidir. Kırkpınar Güreşlerinin Edirne iktisadı açısından sosyo-ekonomik tesirleri bulunmaktadır. Her yıl başka bir coşkuyla, şenlik ortamında gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri yurttaşlarımızın beğeniyle izledikleri, ülkemizin en kıymetli spor organizasyonlarındandır. Değerini daha güzel bilmemiz gerekir! Mahalli yönetimler komitemiz ile toplantı yaparak bu yıl yapılan Kırkpınar güreşlerini değerlendirdik. Birçok eksiklik tespit ettik. Otopark probleminden güreşlerin yapıldığı alana kadar birçok sorun var. Tertipte büyük eksiklikler var. Hiç vakit kaybetmeden, en kısa vakitte konusunda uzman bireyleri bir ortaya getirerek bir çalıştay yapmak lazım. Şimdiden planlama yaparak önümüzdeki yılların Kırkpınar güreşlerine hazırlanmak gerekiyor. Gönül tertibin en hoş halde yapılmasını istiyor.

Ancak tabiki herşey imkan sıkıntısı, Edirne Belediyesinin kısıtlı mali gücüyle böylesine kıymetli bir tertibin altından kalkmak mümkün değil, kesinlikle suretle iktidarın mali dayanak sağlaması gerekir. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan Kırkpınar Güreşlerine yağlı güreşlerin olimpiyatı diyebiliriz. Devlet takviyesi ile tanıtımı tüm dünyaya yapılabilir, tertip ve mali eksiklikler giderilebilir. Teklifimiz şudur; malumunuz Cumhurbaşkanlığı Himayelerinden gerçekleşen birçok spor ve kültür tertipleri bulunmaktadır. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin de T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde yapılması çok yararlı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanının bu teklife olumlu yaklaşacağını düşünüyorum. Tabi ki Edirne Belediyesinin de geçmişten gelen katkı ve deneyimleri de dikkate alınarak Edirne Belediyesi’nin de paydaşlığında yürütülmelidir. Bu hususta başta Edirne Valiliği, Belediye Liderimiz, tüm siyasi parti Vilayet liderleri ve STK’lar ile bir ortaya gelerek ortak bir fikir ve hareket geliştirebiliriz. Teklimiz; daha güzel, daha hoş bir Kırkpınar Yağlı Güreşleri yapılabilmesi içindir!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.