Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

‘Merkez’den yeni adımlar ve kararlar!

Merkez Bankası, kredi kartı süreçlerinde uygulanacak azami faiz oranları ile ilgili değişikliğin yanı sıra menkul değer tesisi hakkındaki bildiride değişiklik yapılmasına dair bildirilerini bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı.

‘Merkez’den yeni adımlar ve kararlar!
25 Temmuz 2023 10:00
57

ANKARA (İGFA) – Merkez Bankası’nın, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında yeni düzenlemeleri bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna nazaran, ihracat ve yatırım kredileri ile zelzele bölgesine yönelik krediler, Merkez Bankası’nın kredileri sonlandırıcı tüm önlemlerinin dışında tutuldu.

Kredi büyümesine nazaran menkul değer tesisi kapsamında yüzde 3 olan TL ticari krediler için aylık büyüme sonunun yüzde 2,5 olarak belirlenmesine karar verildi.

İhracat, yatırım, tarım ve esnaf kredileri, bu sonlandırmanın dışında tutuldu.

Ayrıca tekrar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik bildirisine nazaran de piyasa sisteminin fonksiyonelliğini artırmak için faiz oranına nazaran menkul değer tesisi uygulaması sadeleştirildi.

Finansal kaynakların verimli kullanımının desteklenmesi maksadıyla taşıt kredilerinde yüzde 3 olan büyüme hududunun yüzde 2 olarak belirlenmesine, gereksinim kredilerinde ise değişikliğe gidilmeyerek yüzde 3 sonunun korunmasına karar verildi.

Ayrıca, enflasyonun denetimi ve iç talebin dengelenmesi kapsamında kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı yüzde 2,89’a yükseltildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.