Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Kula ve Selendi’den Salihli’ye tam destek

Salihli TSO’nun meclis toplantısına katılan Kula ve Selendili meslek odaları liderleri, vilayet olması konusunda Salihli’ye takviye verdi. “Manisa’dan bir ilçe vilayet seçilecekse bu muhakkak Salihli olmalıdır” diyen liderler, pozisyon ve gelişmişlik seviyesi üzere kriterlerin objektif olarak değerlendirilmesini istedi.

Kula ve Selendi’den Salihli’ye tam destek
12 Temmuz 2023 12:48
28

MANİSA (İGFA) – Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı faaliyetlerinin değerlendirildiği Meclis Toplantısı renkli geçti. Salihli’ye vilayet olma yolunda dayanak vermek isteyen Manisa’nın iki ilçesi Kula ve Selendi’den meslek odalarının liderleri Meclis toplantısında hareketli anlar yaşattı.

Salihli TSO’nun Meclis toplantısına Kula’dan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Lideri Aytekin Şadan, Sürücüler ve Arabacılar Odası Lideri Oktay Kırlı, Esnaf Kefalet Kooperatifi Lideri Ali Yiğen, Dericiler Odası Lideri Yunus Kilimci, Dokumacılar ve Konfeksiyoncular Odası Lideri Ercan Yıldırım, Süt Üreticileri Birliği Lideri Harun Uysal; Selendi’den ise Esnaf Kefalet Kooperatifi Lideri Adem Tosun, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Lideri Nurullah Kahveci, Sürücüler ve Arabacılar Odası Lideri Şükrü Filik, Ziraat Odası Lideri Servet Akyıldız ve Süt Üreticileri Birliği Lideri Haydi Dilek katıldı.

Salihli TSO İdare Heyeti Lideri İbrahim Yüksel, aylık faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra, ekonomik durum hakkında değerlendirmede bulundu. Yılbaşından bu yana Dolar’ın yüzde 40, Euro’nun ise yüzde 44 oranında değerlendiğine; akaryakıtın yüzde 37 oranında pahalandığına dikkat çeken Yüksel, artan taban fiyat karşısında bilhassa emek-yoğun bölümlerin çok sıkıntı durumda kalacağı görüşünü savundu.

Esnafın, tüccarın ve endüstricinin krediye ulaşamaz hale geldiğini, bankaların kredi vermediğini, verse bile faiz oranlarının yüksek olduğunu belirten Yüksel, “Özel dala çok iş düşüyor. Sarfiyatları azaltıp ayakta kalmak zorundayız. Kurtuluşumuz daha çok üretmekten geçiyor. İşimiz güç ancak imkansız değil” dedi.

Salihli’nin vilayet olma ihtimalinin belirdiğini, bu hususta kısa vakitte kentin bütün kurumlarıyla ortak hareket ettiklerini belirten Yüksel, belediyenin yanı sıra 17 oda lideri ve 5 temsilciliğin bir ortaya gelerek bir komite oluşturulduğunu; hazırlanacak raporun Ankara’da ilgili ünitelere ulaştırılacağını kaydetti. Yüksel, “Salihli, etrafındaki 9 ilçeden 500 bin şahsa yakın beşere şu anda esasen bir merkez, yani vilayet misyonu fiili olarak görüyor. Şayet Manisa’da bir ilçe vilayet olacaksa, Bu muhakkak Salihli olmalıdır. Zira vilayet olma kriterlerinin tamamına sahip.” görüşünü ısrarla lisana getirdi.

Kula ismine takviyelerini bildirmek üzere kelam alan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Lideri Aytekin Şadan, “İl olma ihtimali konusunda Salihlililer kadar heyecan duyuyoruz” dedi. Manisa’dan diğer bir ilçenin vilayet yapılmasının öbür ilçelere Salihli kadar avantaj sağlamayacağı görüşünü savunan Şadan, “Yakışanı Salihli’dir. Kulalılar olarak sonuna kadar arkanızdayız” görüşünü lisana getirdi.

Selendi heyeti ismine konuşan Ziraat Odası Lideri Servet Akyıldız da, Manisa’ya en uzak ilçe olarak bunun her istikametten dezavantajını yaşadıklarını anlattı. “Salihli’nin vilayet olması bizim de sonuna kadar desteklediğimiz bir mevzudur. Bunun için gerekirse toplu olarak Ankara’ya sesimizi duyurmak için gitmeye hazırız.” formunda konuşan Akyıldız, “Biz Selendi olarak çok mağduruz. Manisa büyükşehir olduktan sonra mağduriyetimiz daha da arttı. Salihli vilayet ilan edilmezse, bizi Uşak’a bağlasınlar” görüşünü lisana getirdi.
Yüksel, Kula ve Selendi meslek odalarının liderlerine Salihli’ye vilayet olma konusunda verdikleri takviye için teşekkür etti. Liderler daha sonra Salihli TSO’nun önünde toplu bir anı fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.