Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

KTO önümüzdeki ay tapusunu alacak

Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) iş yeri olmayan üyelerine yönelik kurduğu S.S. Kayseri Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Konseyi, üyelerin ağır iştirakiyle gerçekleştirildi.

KTO önümüzdeki ay tapusunu alacak
25 Temmuz 2023 13:12
31

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Seçimli genel konseyde itimat tazeleyen KTO Lideri Ömer Gülsoy, Kayseri’ye yakışır bir proje ortaya çıkaracaklarını belirterek mera alanında çıkartılan yerin önümüzdeki ay tapusunu alacaklarının muştusunu verdi.

Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) iş yeri olmayan üyelerine yönelik kurduğu S.S. Kayseri Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Heyeti, üyelerin ağır iştirakiyle gerçekleştirildi. Seçimli genel konseyde inanç tazeleyen Lider Ömer Gülsoy, Kayseri’ye yakışır bir proje ortaya çıkaracaklarını belirterek mera alanında çıkartılan yerin önümüzdeki ay tapusunu alacaklarının muştusunu verdi.

S.S. Kayseri Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Genel Konseyi üyelerin ağır iştirakiyle M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seçimli genel heyet, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde başladı. Divan Başkanlığı’nı İbrahim Yılmaz’ın yapığı genel heyette gündemdeki unsurlar oy birliği ile kabul edildi. Genel heyette konuşan Kooperatif Lideri Ömer Gülsoy kelamlarına, “Şehrimizin marka pahasını artıracak, üyelerimiz, kentimiz, ülkemiz için faydalı olacak, ekonomik katkı sağlayacak bir çalışma olması için çaba gösteriyoruz. Kayseri’ye yakışır bir proje çıksın diye çabalıyoruz.” diye konuştu.

Slayt eşliğinde kooperatif üyelerine arsa hakkında da bilgiler veren Lider Gülsoy, “Kocasinan İlçesi Buğdaylı Mahallesinde toplam 1 milyon 800 bin m2 büyüklüğe sahip, kent merkezine 14 km, havaalanına 7 km uzaklıkta. Toplam büyüklüğün yüzde 86,5 üzere çok büyük bir oranı kamuya ilişkin. Bu kelam konusu alan Eski Sanayi Bölgesi’nin 4,2 katı, Yeni Sanayi Bölgesi’nin ise 2,2 katı, Orta Sanayiinin 25 Katı, Doğu Sanayiinin 7,8 katı, Ağaç İşlerinin ise 3,7 katı büyüklüğünde. Bu arazinin imara açılması için Tam 19 Kurumun olur görüşü uzun emeklerimiz sonucu almayı başardık. “ dedi.

Alan dağılımı, nazım imar planını, taslak planları ve alternatif cephe çalışmalarını da üyelerle paylaşan Lider Gülsoy, “Normal süreçte dahi en az 5 yıl uğraşılan bahse husus çalışmaları 2 yıl üzere bir vakitte imar planlarının Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nde onaylattık. Öte yandan mera vasfının kaldırılması için Tarım ve Orman Bakanlığımızdan, Büyükşehir Belediyemiz ve Kocasinan Belediyemizin meclis kararlarını da aldık. Yerimizin tapusunu da rastgele bir aksilik çıkmaz ise önümüzdeki ay almayı planlıyoruz. ” Tabirlerini kullandı.

Başkan Gülsoy, kooperatife katkıda bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e, Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç’a, Kocasinan Belediye Lideri Ahmet Çolakbayrakdar’a, Tarım Vilayet Müdürü Mustafa Şahin’e ve kurum kuruluşların yöneticilerine teşekkür etti.

Konuşmasında başka parantez olarak her dertte önlerini açan, dayanaklarını esirgemeyen Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki için, “Bu yerin kooperatifimize verilmesinde, mera alanından çıkarılmasında, Sayın Bakanımız, gururumuz, büyüğümüz, kentimizin büyük bir pahası ve markası olan Sayın Özhaseki’ye teşekkür ediyorum. “ dedi.

Konuşmaların akabinde İdare Konseyi ve Kontrol Şurası Faaliyet Raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Genel Konseye tek liste ile girerek oyların tamamını alarak yine Lider seçilen Ömer Gülsoy toplantı sonunda inanç ve teveccühlerinden ötürü tüm üyelere teşekkür etti.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.