Dolar 32,2767
Euro 34,8232
Altın 2.392,72
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

TÜGİAD, G20 Genç Girişimciler İttifakı’nı ağırlayacak

TÜGİAD, G20 Genç Teşebbüsçüler İttifakı’nın 2024 yılında gerçekleştireceği Başkanlar Zirvesi’ne mesken sahipliği yapacak. Ülkemizdeki genç iş insanları ve girişimcileri bir çatı altında buluşturan TÜGİAD, üye ülkelerin lider ve genel sekreterlerini İstanbul’da ağırlayacak.

TÜGİAD, G20 Genç Girişimciler İttifakı’nı ağırlayacak
29 Temmuz 2023 15:36
66

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD), ülkemizi temsil ettiği G20 Genç Teşebbüsçüler İttifakı’nın 2024 yılındaki Başkanlar Zirvesi’ne konut sahipliği yapacak. G20 ülkelerinin gençlik tertipleri temsilcileri tarafından ortak oluşturulan ana başlıkların, G20 Önderler Zirvesi’nde oluşan beyannameye ek edilmesi için çalışan İttifak, genç girişimcilerin sesi olmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TÜGİAD İdare Şurası Lideri Gürkan Yıldırım, “2024 yılında G20 Genç Teşebbüsçüler İttifakı Başkanlar Zirvesi’ne konut sahipliği yaparak, üye ülkelerin lider ve genel sekreterlerini İstanbul’da bir ortaya getireceğiz. Bu tepe hem üyelerimizin dünya genelindeki girişimcilik ekosistemini yakından tanıma hem de yurt dışından gelen girişimcilik önderlerinin genç iş insanlarımızın ve girişimcilerimizin potansiyelini yerinde görmelerini sağlayacak. Bu tepe ayrıyeten ülkemizin tanıtımı açısından da faydalı olacak. Bunun yanında, 14 Aralık’ta düzenlenecek Avrupa Birliği Genç Teşebbüsçüler Tertibi YES For Europe Genel Heyetini da İstanbul’da gerçekleştirmek için çalışmalarımızı ağır bir biçimde sürdürüyoruz” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE YARALAR SARILACAK

Temmuz ayında Hindistan’ın başşehri Yeni Delhi’de düzenlenen ve dünya genelinde binlerce genç girişimciyi temsil eden G20 YEA Doruğunda, Türkiye’nin yatırım ve teşebbüs ortamını dünya genelindeki genç girişimcilerle paylaşarak, yeni yatırımları ülkemize çekmeye çalıştıklarını kaydeden Gürkan Yıldırım, yeni projelerini ise şöyle sıraladı:

“Yakın vakitte kuracağımız TÜGİAD Akademi’de genç iş insanlarını iş hayatına daha âlâ hazırlamayı hedefliyoruz. Zelzele bölgesine yapılacak yurtdışı hibe fonların, ülkemize en üst düzeyde getirilmesinin yanında kuruluş kararı aldığımız iktisadi işletmemiz ile bölgedeki şirketlerimize uygun paydaşlıklar ve iş imkanları yaratmayı hedefliyoruz. Bu sayede bölge iktisadına katkı sağlayacak, yurtdışından paydaşlarımızla birlikte eğitim imkanları ve alt yapı yatırımlarına dayanak olacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle 24-25 Ekim tarihlerinde memleketler arası boyutta düzenleyeceğimiz Türkiye İktisat Forumu ile yurt içi ve yurtdışından iş insanlarını bir ortaya getireceğiz.”

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.