Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 23°C

Kayseri’nin 15 Temmuz şehitlerine ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü aktiflikleri kapsamında, Şehit Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın ailesini ve şehidin kabirlerini ziyaret edip, dua etti.

Kayseri’nin 15 Temmuz şehitlerine ziyaret
15 Temmuz 2023 09:48
30

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, 7 yıl evvel 15 Temmuz 2016’da hain darbe teşebbüsünde şehit olan komiser yardımcısı Kübra Doğanay’ın kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Kumandanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan, Kayseri Vilayet Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Yeşilhisar Belediye Lideri Halit Taşyapan ile birlikte 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde Özel Harekât Daire Başkanlığı’na FETÖ’cü hainler tarafından düzenlenen taarruzda şehit olan Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın Yeşilhisar’daki ailesini ziyaret etti.

Şehidin kabrinde dua eden Lider Büyükkılıç, şehit Doğanay’a Allah’tan rahmet, şehidin ailesine sabır dileyerek, “Darbeci hainlere karşı göğsünü siper eden, demokrasinin kahramanı, 15 Temmuz şehidimiz Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın Yeşilhisar’da yaşayan değerli ailesini ziyaret edip, şehidimizin kabrinde dua ettik. Şehitlerimizin ruhları şad, yerleri cennet olsun” dedi.

Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, şehit kabirlerini ziyaret ederek, hem dua ettiler hem de karanfil bıraktılar.

“BU MEMLEKETTE DAHA ÇOK KÜBRA’LAR, CENNET’LER ÇIKACAK”

Vali Çiçek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’da yıllar evvel alçak bir darbe teşebbüsüne ülkemiz maruz kalmıştı. O vakit milletimiz daima birlikte, vatan evlatlarımız ulu bir direniş ortaya koymuşlardır. Milletimizin bağımsızlığına vurulmak istenen berbat yol o gün vatandaşımızın set çekmesiyle bir arada o alçakların emellerine ulaşmasına mahzur olmuştu. Çok büyük kahramanlıklar olmuştu. O gün bilhassa özel harekâtta kahramanlarımız darbecilere karşı gayret etmek için hazırlandıkları esnada çok büyük bir alçaklıkla şehit edilmişlerdi. Onlardan ikisi Kayseri üzere milletine âşık bir kentin evlatlarıydı. Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit’ti. O kahramanlarımıza, o kahramanları yetiştiren aileye minnetlerimizi tabir etmek, onlara teşekkürlerimizi sunmak, Allah onlardan razı olsun demek için vilayet protokolümüzle ziyaret edip minnetlerimizi söz ettik” diye konuştu.

Kübra ile Cennet’in çok düzgün arkadaş olduklarını söyleyen Çiçek, “Beraber okumuşlardı, şehadetleri de birlikte oldu. Bu millet, bu memleket için oldu. Allah onlardan razı olsun. Bu memlekette daha çok Kübra’lar, Cennet’ler çıkacak. Bu türlü bir evlat yetiştirdikleri için Hikmet ablamızın, Harun ağabeyimizin ellerinden öpüyorum. Allah memleketimize bir daha bu türlü alçaklık yaşatmasın” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.