Dolar 32,1454
Euro 35,0856
Altın 2.469,07
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Masraflar artınca gelenekler de değişti!

Gelenek göreneklerimiz ortasında olan düğünlerin bu günlerde uygulanma biçimleri değişti. Artan maliyetlere nazaran herkes bütçesine nazaran alışverişini yaparken bugün kalın setlerin, burgu bileziklerin yerini daha hafif ve maliyeti daha az ziynet eşyaları aldı. Altında en uygun düğün kümesi ise 65 bin TL ile 70 bin TL ortasında kapı açıyor.

Masraflar artınca gelenekler de değişti!
18 Temmuz 2023 10:36
35

Merve ÖZDEMİR ÇEVİK – Muhammed Taha ÇELİKBAŞ / Herkes Duysun
BURSA (İGFA) –
Her geçen gün artan artırımlara karşı gereksinimler listesi önceliklerine nazaran değişirken kimi alanlarda muhtaçlıklar neredeyse büsbütün tekrar şekillendi.

O alanların ortasında, gelenek göreneklerimiz ortasında bulunan düğünler de yer alıyor.

Kuyumcu esnafı ise bugün düğün takısı konusunda en sade, uygun bir düğün alışverişinin 65 bin TL’den başladığını belirtiyor.

Düğün alışverişi için en hafifi ile başlarsak alyans, bilezik, kelam kelepçesi, set üzere bir takı kümesi oluşturduğumuzda 65 bin TL ile 70 bin TL üzere bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Tabii ki bileziğin sayısı da değerli. Yanı sıra gelenek görenekler var, bunlar da göz önünde bulundurulduğunda harcamalar 100 bin TL’yi de bulur, 200 bin TL’yi de…

“GENÇLER ARTIK YATIRIM HEDEFLİ DÜŞÜNÜYOR”

Evlenecekolan çiftlerin daha şuurlu davrandığını söz eden kuyumcu esnafı, nakite çevrilince ziyan etmeyecek ziynet eşyalarına karşı daha fazla istek olduğunu söyledi.

Çoğu müşterinin sete düşkün olmadığını belirten esnaflar, “Gençler de artık yatırım gayeli düşünüyor. O yüzden set yerine gremse alıyor. En azından nakite çevirme konusunda daha kolay oluyor” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.