Dolar 32,3625
Euro 34,6893
Altın 2.395,81
BİST 10.163,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Kayseri Valisi’nden KANKA’ya ziyaret

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret ederek çocuklarla bir ortaya geldi.

Kayseri Valisi’nden KANKA’ya ziyaret
12 Temmuz 2023 07:36
32

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Ziyarete Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Altun ve Vali Yardımcısı Adnan Tezcan katıldı.

Vali Gökmen Çiçek ziyarette yaptığı konuşmada, “Kocasinan Bayan Kooperatifimiz büyük bir toplumsal sorumluluk projesine imza attı. Proje kapsamında, hayırseverlerin yapmış olduğu bağışlarla, Kocasinan Bayan Kooperatifimiz, Erciyes Üniversitesi KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören çocuklarımız için oyuncak bebekler üretmektedir. Bu oyuncak bebekler çocuklarımızın hassasiyetleri göz önüne alınarak hijyenik kurallarda üretilmektedir. Kooperatifimizin üretmiş olduğu oyuncakların hayırseverlerimiz ve vatandaşlarımıza satışı aracılığıyla elde edilen gelir tekrar tıpkı hastanede yatan çocuklarımızın muhtaçlık sahibi ailelerine maddi takviye olmak üzere Kansere Karşı Birlikte Derneği’ne (KANKA) aktarılmaktadır” dedi

Hastanede tedavi gören çocukların moralleri yüksek tutulurken, oyuncakların satışından elde edilen gelir de ailelere güç verdiğini söz eden Vali Gökmen Çiçek, “Böyle bir toplumsal sorumluluk projesini gerçekleştirmemizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Program, Vali Yardımcısı Adnan Tezcan’ın eşi Müzik Öğretmeni Tuğba Işıldak Tezcan ve Müzik Öğretmenleri Betül Köse ile Ali Salih Köse tarafından hazırlanan müzik dinletisinin akabinde sona erdi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde, Kayserili hayırseverler ile Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) öncülüğünde yaptırılarak, Türkiye’nin en çağdaş Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi olan, 2021’den bugüne kadar 57 çocuğa kemik iliği nakli yapılan KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde; çocukların yaşadıkları acıyı bir nebze de olsa hafifletebilmek ve çocukları hastane psikolojisinden uzaklaştırabilmek için hastane koridorları ve odalarında çizgi sinema kahramanlarının figürleri, tiyatro salonu, kütüphane ve oyun alanları yer alıyor. Akülü otomobiller da tedavi sürecinde çeşitli kaygılar yaşayan çocukların hastane içindeki servislere gidip gelmesini eğlenceli hale getiriyor.

Türkiye’de kamu hastaneleri ortasında en fazla ilik nakli yapılan hastane, 10 bin metrekarede 60 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.