Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Kadınlar üretiyor yarınlar kazanıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’in ‘Üreten Bayanlar Kazanan Yarınlar’ Projesi kapsamında bayan istihdamına yönelik bayan kooperatiflerine verdiği takviyeler artarak devam ediyor. Bayan kooperatifleri için Korkuteli ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal içinde kurduğu üretim tesisleri bayanlara kendi ekonomik özgürlüklerini sağlıyor.

Kadınlar üretiyor yarınlar kazanıyor
11 Temmuz 2023 09:00
33

ANTALYA (İGFA) – Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek Yerelden Kalkınma maksatlarıyla birçok projeye imza atarak bilhassa bayan istidamı noktasında Antalya’ya kıymetli yatırımlar gerçekleştirdi. Bayanların ekonomik hayata katılmalarını önceleyen ‘Üreten Bayanlar Kazanan Yarınlar Projesi’ kapsamında bayan kooperatiflerinin daha rahat üretim yapmaları için Korkuteli ve Antalya Toptancı Hal içinde üretim tesisleri kuruldu. Projenin tamamlanarak bayan kooperatiflerine teslim edilmesine karşın Büyükşehir Belediyesi, gerekli kontrolleri yaparak gereksinim duyulan ekipman dayanağına devam ediyor. Üretim tesisinde bayanlar türküler söyleyerek yufka açıyor. Kooperatif üyesi bayanlar, keyifli bir çalışma ortamında kendi ekonomik özgürlüklerini sağladıklarını tabir ederek Lider Muhittin Böcek’e takviyeleri için teşekkür etti.

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Alakaları ve Projeler Şube Müdürü Güliz Yaman, Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’in yerelden kalkınmaya çok kıymet verdiğini söz ederek istihdam sağlayan projeler üretmeye devam ettiklerini söyledi. Yaman, “Üreten Bayanlar Kazanan Yarınlar Projesi’yle öncelikle üretim tesisleri kurduk. Ekipmanlarını temin ettik. Fakat elimizi kooperatiflerimizin üzerinden çekmedik. Hala gözlemleyip eksikleri gidermeye devam ediyoruz. Bu projeyle sağladığımız bayan istihdamı her geçen gün biraz daha artıyor. Bu durum bizleri çok keyifli ediyor. Projemize öncelikle Korkuteli tesisimizle başladık. Akabinde hal tesisi ve bayan kooperatifleri satış alanlarını oluşturduk. Bu sayede yeni istihdam kapıları açmaya çalışıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ELİNİ ÜZERİMİZDEN ÇEKMEDİ

7 Renk Bayanları Toplumsal Dayanışma Kooperatifi Lideri Ayten İnce, Büyükşehir Belediyesi’nin üretim alanından satış noktalarına kadar birçok yardımı olduğunu söyledi. İnce, “Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililer bizi sık sık ziyaret ederek gereksinim duyduğumuz her ne varsa temin ediyorlar. Bizim burada hamur kazanımız yoksa çabucak hamur kazanımız geliyor. Yufka açma makinemiz yoktu çabucak temin edildi. Kavanoz kapatma makinesine muhtaçlık duyduk çabucak tahlil üretildi. Büyükşehir Belediyemizin ekipman dayanağı ile bizim kapasitemiz arttı, üretim kapasitemiz artıkça daha fazla bayan istihdamı noktasında yeni arkadaşlarımız ortamıza katıldı. Belediyemizin satış noktasında büyük takviyeleri oldu. Kimi marketlerle anlaşama sağlamamıza yardımcı oldu. Artık ise otel kümeleri için de üretim yapıyoruz” diye konuştu.

DEPREMZEDE KILIÇ HAYATA TUTUNDU

Hatay sarsıntısında her şeyini kaybederek Antalya’ya geldiğini söz eden Özgül Kılıç ise 7 Renk Bayanları Toplumsal Dayanışma Kooperatifi’nde tekrardan hayata tutunduğunu söyledi. Kılınç, “22 yıldır konut hanımıyım. Engelli bir kızım var onunla ilgileniyordum. Birinci kere bu türlü bir çalışma ortamında bulunuyorum. Çok hoş bir proje. Çok hijyenik bir ortamda üretim yapıyoruz. Sağ olsun Muhittin Böcek Liderimiz bizim için her türlü imkanı sağlamış. Sarsıntıdan sonra hiçbir şeyimiz kalmamıştı ayakta durmaya çalışırken burayı keşfettim. 20 yıl sonra kendime geldim. Bu işe tutundum bir meslek sahibi oldum. İnşallah geri döndüğüm vakit memleketimde de bu işe devam etmek istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.