Dolar 32,2198
Euro 35,0166
Altın 2.505,41
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

İkinci elde dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

İkinci el araç piyasası son derece hareketli geçişler yaşıyor. Son yıllarda otomatik vites araçlar, manuel araçlara nazaran daha çok tercih ediliyor. Pekala ikinci el araç piyasasında hile ve dolandırıcılara kanmadan emniyetli bir formda araç satın almak için nelere dikkat etmeliyiz?

İkinci elde dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!
26 Temmuz 2023 14:24
34

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Otomotiv dalı esnafı Sadrettin Şengül, ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İkinci el araç satın alırken kurumsal firmaların kıymetli olduğuna dikkat çeken Şengül, ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken konuların başında otomobilin bakım geçmişi ve otomobilin üzerine yapılmış hasar tamiratı geldiğine dikkati çekerek, “Tabi ülkemizde bunların tespit edilmesi gereken yerler ekspertiz noktalarıdır. Müşteri, alacağı aracı ekspertiz noktasına götürüyor lakin ekspertiz merkezlerinde de görünmeyen kimi hasarlar oluyor. Müşterinin bu türlü durumlardan kaçabilmesi için arabasını satın aldığı yer çok kıymetlidir. Araç satın alırken, kurumsal yerleri yahut o kentin bilindik araç alım-satım yapan firmalarını tercih etmeleri, müşteriyi araç satın aldıktan sonra karşısına çıkabilecek arızalar ve çözülemez sorunlar karşısında koruyacaktır. Kaçınılması gereken yerler al-sat yapan yerlerdir. Kurumsal yerleri tercih etmeliler” diye konuştu.

“EN ÇOK SORUN OTOMATİK ARAÇLARDA”

En sık karşılaşılan sorunların otomatik araçlarda olduğuna değinen Sadrettin Şengül, “Son periyotta otomatik araç satışları arttığı için bu ikinci el arabaya de yansıdı. Alacağımız araç otomatik vites ise, sorunlar çıkıyor. Bu sorunlar ekspertiz firmasında anlaşılamayabiliyor. Sonradan sorun çıkıyor, bunlar da büyük maliyetli tamirler oluyor. En çok dikkat edilmesi gereken mevzulardan biri de arabası otomatik tercih edecekseniz kesinlikle markanın ilgili bir özel servisine ya da yetkili servisine götürüp o otomatik vitesin geçmişine baktırmak. Zira bugün o tamiratların ortalama maliyeti 40 bin TL’den başlıyor. Bu sayılar, ikinci el araba alanlar için çok küçük sayılar değil” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.