Dolar 32,2166
Euro 35,1312
Altın 2.476,53
BİST 10.242,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Hayvan dostu Talas’ta anlamlı destek

Kayseri’nin Talas Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığa takviyesi artarak devam ediyor. Bu kapsamda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile protokol imzalayan Talas Belediyesi, ilçe genelindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların aşılama ve küpeleme fiyatlarını karşılıyor.

Hayvan dostu Talas’ta anlamlı destek
13 Temmuz 2023 13:00
28

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Uygulama kapsamında 7 bin 285 küçükbaş ve bin 600 büyükbaş hayvan küpelenirken tıpkı vakitte da aşılama süreçleri yapılıyor.

Yıl boyunca devam edecek olan uygulamada küpeleme ve aşılama süreçlerinin fiyatlarının tamamı Kayseri’ninTalas Belediyesi tarafından karşılanıyor. Projeden yararlanmak isteyen üreticilerin müracaatlarını Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapmaları gerekiyor.

ÜRETİCİLERDEN LİDER YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Uygulamadan yararlanan hayvan üreticileri duydukları memnuniyeti lisana getirdi. Lider Yalçın’a teşekkürlerini ileten üreticiler, proje ile büyük kolaylık sağlandığını tabir etti.

İlçede hayvancılık yapan Burhan Beydili isimli bir üretici, “Devletimizi her şeyi yaptı daha ne yapacak ki. Lider Yalçın’dan da Allah razı olsun işi gücü rast gelsin.” diyerek memnuniyetini söz etti.

MECLİSTEN OY BİRLİĞİ İLE KARAR ÇIKMIŞTI

Öte yandan Talas Belediye Meclisi, Talaslı üreticilerin küpeleme ve aşılama fiyatlarının karşılanmasını oy birliği ile kabul etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.