Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Bursa’da Akçalar’a futbol sahası

Bursa’da sporun çıtasını yükseltmek maksadıyla her alanda değerli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerini de nakdi katkıların yanı sıra yeni tesislerle de desteklemeye devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Akçalar Mahallesi’ne de futbol alanı kazandırılıyor.

Bursa’da Akçalar’a futbol sahası
14 Temmuz 2023 14:48
50

BURSA (İGFA) – Bursa’nın spor kenti özelliğinin güçlenmesi ve her gencin en az bir spor kısmıyla ilgilenmesi hedefiyle birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerini desteklemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Bursa’daki 520 spor kulübüne toplam 4,5 milyon TL’lik nakdi takviye sağlayan Büyükşehir Belediyesi, öbür taraftan gençlerin daha sağlıklı ortamlarda spor yapabilmesi için kente yeni tesisler kazandırıyor. Bu çalışmalar kapsamında Nilüfer ilçesi sonlarındaki Akçalar Mahallesi’ne de 60 x 90 metre ebatlarında sentetik yapay çim yüzeyli futbol alanı kazandırıldı. Yer kaplaması, aydınlatma sistemleri, 4 soyunma odalı bina ve saha etrafı demir korkuluk imalatlarının tamamlandığı tesiste, etraf düzenlemeleri devam ediyor. Bölge gençlerine hizmet verecek tesisin, ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bir taraftan kente yeni tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, öteki taraftan mevcut tesislerin vakitle yıpranan tabanlarını yenilemeye de devam ediyor. Spor Toto Teşkilatı’nın da dayanaklarıyla Fethiye ve Şahin Başol Spor Tesisleri’nde futbol alanları ile Vatan ve Hacıvat futbol alanlarının tabanları de sil baştan yenilendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, her gencin bir sanat yahut bir spor kısmıyla ilgilenmesi gerektiğini belirterek, Büyükşehir olarak gençlere daha sağlıklı ortamda spor yapma imkanı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Akçalar Mahallesi’nde nüfus yoğunluğunun giderek arttığını hatırlatan Lider Aktaş, “Bölge gençlerinin kullanabileceği bir saha talebi vardı. Çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah ağustos sonuna kadar hizmete açmayı hedefleniyoruz. Bunun yanında mevcut alanların da yerlerini yeniledik. Bilhassa spor yatırımlarımıza verdikleri dayanaklar nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Spor Toto Teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.