Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Bursa İnegöl’de ‘Ekinezya’da üçüncü hasat heyecanı

İnegöl’de birinci defa 2021 yılında İnegöl Belediyesi teşvikleriyle 3 başkan çiftçi tarafından ekimi yapılan şifalı bitki Ekinezya, hasat için gün sayıyor. Tekke Mahallesindeki ekinezya bahçeleri, imajıyla de kendine hayran bırakıyor. Üreticiler hasat devrinde bu yıl 20 ton ötürü yaş eser hedefliyor.

Bursa İnegöl’de ‘Ekinezya’da üçüncü hasat heyecanı
13 Temmuz 2023 03:36
30

BURSA (İGFA) – Çiftçilere kar sağlamak maksadıyla yeni bitkilerin üretilmesine takviye sağlayan İnegöl Belediyesi, yapılan araştırmalar sonrası 2021 yılında her kedere şifa Ekinezya bitkisini keşfetmişti. Tekkeköy Mahallesi bölgesinde istekli 3 başkan çiftçiye yapılan 30 bin fide takviyesi ile 7 dönümlük alanda ekimi yapılan Ekinezya bitkisi, birinci 2 yılda üreticinin yüzünü güldürdü.

Ekinezyada bu yıl üçüncü hasat heyecanı yaşanıyor.

İnegöl Belediyesi teşvikleriyle Tekkeköy Mahallesi’nde ekimi yapılan Ekinezya bitkisi, tıbbi yararları ile öne çıkıyor.

Çiçekleri, yaprakları ve kökünün sıcak suda demlenmesiyle içime hazır hale gelen bitki hayli yararlı. Doğal bir antioksidan olan ekinezya çayı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ekinezya bitkisi ayrıyeten; klinik araştırmalara nazaran soğuk algınlığına yakalanma oranını önemli manada azalttığı tabir edilen bir bitki. İltihap söktürme özelliği, teneffüs yolu enfeksiyonlarında tedavi edici özelliği bulunmakta. Apseye ve bronşite karşı tesirli olduğu söz ediliyor. Birebir vakitte astım hastalığına da sentetik bir ilaç misyonu olarak kanıtlanmış.

EKİNEZYA TARLALARI GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

Ekinezyada üreticiler bu yıl 3’üncü hasadı yapmak için gün sayarken, bir yandan da renkli çiçekleriyle eşsiz bir imaj sunan ekinezya bahçeleri imgesiyle kendine hayran bırakıyor.

Geride kalan 2 yılda üreticinin yüzünü güldüren Ekinezya, bu yıl toplamda 8 dekar alanda ekildi. Üreticilerin hasat devrinde bu yıl 20 ton dolayında yaş eser hedeflediği belirtildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.