Dolar 32,2058
Euro 35,0378
Altın 2.493,61
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Abbas ve Netenyahu Türkiye’ye geliyor

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya nazaran, Filistin Devlet Lideri Abbas ile İsrail Lideri Netanyahu Türkiye’ye geleceğini duyurdu.

Abbas ve Netenyahu Türkiye’ye geliyor
21 Temmuz 2023 10:24
37

ANKARA (İGFA) – 25 Temmuz’da Filistin Devlet Lideri Mahmud Abbas, 28 Temmuz’da ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Türkiye’yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ve İsrail Başbakanı Netanyahu’yu birebir hafta içerisinde başka ayrı Türkiye’de konuk edecek.

İletişim Başkanlığı’ndan aktarılan habere nazaran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye’ye gelecek olan önderler, şimdiki bölgesel ve global sorunlar hakkında fikir teatisinde bulunacak. Filistin Devlet Lideri Abbas’ın, 25 Temmuz’da gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı resmî görüşmelerde, Türkiye-Filistin alakaları, İsrail-Filistin ihtilafı bağlamındaki son gelişmeler ile öteki şimdiki bölgesel ve milletlerarası bahisler ele alınacak.

Türkiye ile dost ve kardeş Filistin Devleti ortasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar da görüşmenin gündem hususları ortasında yer alacak.

NETANYAHU’NUN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu da 28 Temmuz’da Türkiye’de ağırlayacak.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-İsrail ortasındaki ikili bağlar tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek; işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Görüşmelerde, ikili ilgilerin yanı sıra ayrıyeten yeni bölgesel ve memleketler arası sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülmekte.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.