Dolar 34,6904
Euro 36,7503
Altın 2.961,86
BİST 9.652,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Paz 13°C
Pts 12°C
Sal 11°C
Çar 13°C

Siz siz olun varislerinizi hafife almayın!

Varisin tedavi formülleri ve varisli şahısların günlük hayatlarında nelere dikkat etmesi gerektiğini Nev Anadolu Kalp ve Damar Cerrahisi Kısmından Prof. Dr. Mustafa Göz açıkladı.

Siz siz olun varislerinizi hafife almayın!
13 Temmuz 2023 15:48
105

BURSA (İGFA) – Varisin dış görünüşteki aksiliklerin yanında; bilhassa ayaklarda ağrı, yanma, zonklama, karıncalanma ve kramplara sebep olan hastalıklardan biri olduğunu tabir eden Prof. Dr. Mustafa Göz, uzun vakittir şişmiş, bariz formda olan mavimsi yeşil damarlara sahip şahısların kesinlikle vakit geçmeden alanında uzman bir tabibe görünmesi gerektiğini belirtti.

Polikliniğe varis kuşkusuyla gelen hastaların Renkli Doppler Ultrasonografi aygıtıyla ağrısız bir formda 30 dakika içerisinde tanısı konulduğuna dikkati çeken Dr. Göz, “Sonuca nazaran tedavi biçimimizi belirleyerek kişiyi günlük hayatta dikkat etmesi gereken konular konusunda bilgilendirip süreci takibe alırız” diyerek hastanın varislerini ne kadar kısa müddette fark edip bir tabibe başvurursa tedavi sürecinin de o kadar konforlu olacağını vurguladı.

Prof. Dr. Göz, varislerin; cildin yüzeyine yakın yerde çıkan kalın ve şişkin olan gövde varisler, cildin yüzeyine orta uzaklıkta kümelenmiş retiküler varisler son olarak da yüzde, ellerde, ayaklarda ve bacaklarda ortaya çıkan, mavi yahut kırmızı renkte zararsız, küçük varisler olarak üç farklı çeşide ayrıldığını tabir etti.

Tedavi yolunun bireye nazaran değişkenlik gösterebileceğini vurgu yapan Prof. Dr. Göz, varis çoraplarının birinci denenebilecek metotlar ortasında olduğunu belirtti.

“Varis çorapları, bacakları sistemli olarak sıkıştırdığı için damarların ve kasların kan deveranını daha sağlıklı yapmasını sağlar” diyen Göz, “Ayrıca şişen ve makûs manzara oluşan damarların düzelmesine yardımcı olur. Bu tedavi formülünde sonuç alamazsak başka tedavi yollarına geçilir. Ek olarak ilaç tedavisine başlanabilir” diye konuştu.

Varis oluşumunu büsbütün önleyemesek de kan sirkülasyonunu ve kasları geliştirerek kan birikmesini engelleyebileceğimizi aktaran Göz, tertipli olarak gün içerisinde idman ve spor yapmanın, sağlıklı ve istikrarlı beslenmenin, uzun vadeli ayakta durmaktan ve oturmaktan kaçınmanın, çok dar ve sıkı giysiler giymemenin kişinin faydasına olacağını da kelamlarına ekledi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.