Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Z kuşağı esnek çalışma istiyor

Beklenti ve tercihler manasında başka jenerasyonlardan epey farklı bir profil çizen Z nesline ilişkin bireyler içine doğdukları teknoloji paralelinde tüm hayat görüşlerini neredeyse teknolojiye nazaran oluşturuyorlar.

Z kuşağı esnek çalışma istiyor
22 Temmuz 2023 19:48
63

İSTANBUL (İGFA) – Meslek manasında da farklı bir yaklaşıma sahip olan jenerasyonun üyeleri maaş odaklı bir meslek planı yerine esnek çalışma saatlerine sahip, teknolojik imkanların en üst düzeyde sunulduğu iş yerlerini tercih ediyor.

Günde 8 saatten fazla online olan ve Y nesline nazaran taşınabilir aygıtlardan 2 kat daha fazla alıveriş yapan Z neslinin en kıymet verdiği hususların başında ise sürat geliyor. IBM tarafından yapılan bir araştırma, Z jenerasyonu üyelerinin yüzde 62’sinin yüklenmesi çok yavaş olan bir uygulama yahut web sitesini bir daha tercih etmediğini gösteriyor.

Z neslinin beklentileri, yaş, kültürel ve coğrafik farklılıklar üzere birçok faktöre bağlı olarak değişse de bu hususta kimi bahis başlıkları öne çıkıyor. Yapılan araştırmalara nazaran Z nesli maaş odaklı bir meslek planı yerine esnek çalışma saatlerine sahip, teknolojik imkanların en üst düzeyde sunulduğu iş yerlerini tercih ediyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.