Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

BEBKA’dan İznikli kadınlara destek

Bursa’da BEBKA takviyeleriyle İznik Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından ‘Mihraplı Bayan Eli El Eserleri Teşhir ve Satış Noktası’ projesi hayata geçirilecek. Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenen proje ile kırsal alanda yapılan üretim faaliyetlerinin desteklenmesi ve yöresel üretim çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

BEBKA’dan İznikli kadınlara destek
20 Temmuz 2023 15:00
52

BURSA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü uyumunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), İznik Bayan Teşebbüsü ve İşletme Kooperatifi’ne verdiği takviyeyle ‘Mihraplı Bayan Eli El Eserleri Teşhir ve Satış Noktası’ projesinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak. Proje sayesinde teşhir ve satış merkezi ile kooperatif kafe kurulacak ve bayan dernekleriyle işbirliği yapılarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlanacak.

DURAK: BAYANLAR İÇİN ALTERNATİF GELİR KAYNAĞI

İznik ilçesinin büyük bir kısmının kültürel miras niteliğinde SİT alanlarından oluştuğunu belirten BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak, “Kültürel miras tarafından son derece güçlü bir bölge olan İznik, üretimin çoğunlukla ziraî ve lokal eser alanına kaymasına sebep olmuştur. Fakat turizm bölümünde yaşanan kimi gelişmeler, lokal üretimin ticari olarak gereğince değerlendirilememesine neden olmaktadır. Bu durum, ilçenin sosyoekonomik gelişimini de etkilemektedir. Mihraplı Bayan Eli El Eserleri Teşhir ve Satış Noktası Projesi, kırsal alanda lokal üretim faaliyetleri gerçekleştiren ve gerçekleştirmek isteyen bayanlara alternatif bir gelir kaynağı sunmayı hedeflemektedir. Proje sayesinde, bayanlar kendi yeteneklerini ve mahallî pahaları ticari eserlere dönüştürme imkânı bulacak ve böylece kırsal kalkınmaya katkı sağlanacaktır.” dedi.

BEBKA; proje kapsamında kurulacak teşhir ve satış noktasının düzenlenmesi için gerekli mutfak mobilya ve gereçleri için yapılacak harcamaların yaklaşık yüzde 80’ini karşılayacak. Mihraplı Bayan Eli El Eserleri Teşhir ve Satış Noktası Projesi, Bursa ve kırsal alanlardaki üretim faaliyetlerini desteklemek, bayanların iktisadi hayata iştirakini artırmak ve mahallî kültürel kıymetleri ticari olarak pahalandırmak gayesiyle değerli bir adım olarak nitelendiriliyor. Proje ile kırsal alanlardaki lokal üretimi harekete geçirerek yoksulluğun azaltılmasına ve kırsal göçün önlenmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.