Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Yazın sık rastlanıyor… İdrar yolu enfeksiyonuna dikkat!

Sivas Devlet Hastanesi Üroloji Hekimi olarak vazife yapan Dr. Eyüp Coşar, yaz aylarında sıkça rastlanan idrar yolları enfeksiyonları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Yazın sık rastlanıyor… İdrar yolu enfeksiyonuna dikkat!
18 Temmuz 2023 11:48
38

SİVAS (İGFA) – İdrar yolları enfeksiyonunun bayanlarda daha sık görüldüğünü belirten Op. Dr. Eyüp Coşar, bilhassa bayanlarda daha sık görülen Sistit olarak da isimlendirdiğimiz İdrar yolu enfeksiyonları geldiğini belirterek, “İdrarı mesaneden dışarı taşıyan üretra ismini verdiğimiz idrar kanalının bayanlarda erkeklere nazaran daha kısa olması nedeniyle bayanlarda idrar yolu enfeksiyonları daha sık görülmektedir. Havuz ve denize sıkça girilmesi nedeniyle bakterilere daha çok maruz kalınması sonucu yaz aylarında görülme sıklığı daha da artmaktadır” dedi.

İdrar yolu enfeksiyonun belirtilerinden bahseden Op. Dr. Coşar, idrar yolları enfeksiyonlarından korunmak için teklifleri de sıraladı:

  1. Kirli, kalabalık, klorlama yapılamayan havuzlara girmekten kaçınmak, mümkünse havuz yerine denizi tercih etmek.
  2. Islak ve kirli mayo ile suya girmemek
  3. Havuz öncesi ve sonrası kesinlikle duş almak. Genital bölgenin nemli kalmaması için pamuklu iç çamaşırları tercih etmek. Pak tuvaletleri kullanmak, bayanlarda tuvalet sonrası paklığı önden geriye yanlışsız yapmak.
  4. Susamayı beklemeden günde 2-2,5 litre su tüketmek, idrarı muhakkak uzun mühlet tutmamak üzere kolay tedbirlerle rahat bir yaz tatili geçirmek mümkün olacaktır. Böbrek yetmezliği üzere yahut daha öteki kronik hastalığı olanların kendi tabiplerinin önerdiği kadar su tüketmeleri uygun olacaktır.
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.