Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Yapı Kredi hisse satışına 5 kat talep geldi

Koç Holding, Yapı Kredi pay satışına memleketler arası fonlardan 5 kattan fazla talep geldiğini ve 40 kadar memleketler arası kurumsal yatırımcıya tahsis yapıldığı açıkladı

Yapı Kredi hisse satışına 5 kat talep geldi
29 Temmuz 2023 10:24
32

İSTANBUL (İGFA) – Koç Holding’den yapılan açıklama şöyle: “Koç Holding olarak sahip olduğumuz Yapı Kredi sermayesinin %6,8’ine denk gelen Yapı Kredi hissesinin, hızlandırılmış talep toplama süreci sonucunda 6,8 milyar TL (yaklaşık 250 milyon ABD Doları) bedel ile borsa dışında kurumsal yatırımcılara satışını başarılı bir biçimde tamamladık. Çok sayıda milletlerarası fondan 5 kattan fazla talep alınan süreçte 40 kadar milletlerarası kurumsal yatırımcıya tahsis yapılmış olup, içlerinde uzun vadeli yatırımcılar da bulunmaktadır. Son yıllardaki en yüksek dengeli kelam konusu başarılı süreç, ülkemize, topluluğumuza ve bankamıza duyulan inancın bir göstergesidir.

Şirketimizin portföy optimizasyonu gayesiyle gerçekleştirilen süreç sonucunda daha da güçlenen likiditemiz ile önümüzdeki periyotta de tüm paydaşlarımız için uzun vadeli bedel yaratacak fırsatları takip edeceğiz. Süreç sonrasında Yapı Kredi halka açıklık oranının yaklaşık %38,83’e yükselmesiyle, yatırımcı tabanı çeşitlendirilerek pay derinliğinin artması da sağlandı.

Koç Topluluğu olarak Yapı Kredi’ye, bankacılık dalına ve ülkemizin potansiyeline olan inancımız ile %61,17 oranındaki paydaşlık payımızla Yapı Kredi’deki ana hissedarlığımız devam edecektir. Kamuoyuna hürmetle duyururuz. Koç Holding A.Ş.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.