Dolar 34,6904
Euro 36,7503
Altın 2.961,86
BİST 9.652,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Paz 13°C
Pts 12°C
Sal 11°C
Çar 13°C

Yanlış fırçalamayın! Diş etiniz çekilmesin!

Ülkü ağız bakımının asıl ögelerinden birinin diş fırçalamak olduğunu belirten uzmanlar, diş fırçalamanın yanlış yapılması durumunda diş eti iltihabı ve diş eti çekilmesi üzere problemlere yol açabileceğine dikkat çekiyor. Hakikat diş fırçalama; diş etinden dişe gerçek yapılması gerekiyor.

Yanlış fırçalamayın! Diş etiniz çekilmesin!
13 Temmuz 2023 04:48
111

İSTANBUL (İGFA) – Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, ülkü diş fırçalama ve diş temizliğinin nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi.

İdeal ağız bakımının asıl ögelerinden birinin diş fırçalamak olduğunu belirten Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Diş fırçalama, aslında hepimizin bildiğini sandığımız bir şey. Lakin gerçek ve yanlışsız tekniği ile ve hakikat zamanlamayla yapılmadığında çok tesirli bir fırçalama sağlamamış oluyoruz. Bu da diş etinin iltihaplanması ardından diş eti çekilmelerine ve kemik çekilmelerine sebep olabiliyor.” dedi.

Doğru diş fırçalamanın kesinlikle diş etinden dişe hakikat yapılması gerektiğine dikkat çeken Bahar, dişlerin ne kadar fırçlanırksa fırçalansın hiçbir vakit fırçalamanın kâfi olmayacağını belirterek, bunun sebebini de fırçanın diş ortalarındaki besin birikintilerini uzaklaştıramaması olarak açıkladı.

Diş ortalarındaki birikintileri temizleyebilmek için arayüz fırçaları ve diş ipi olduğunu belirten Bahar şunları kaydetti:

“Eğer dişlerin ortasında aralık varsa bunları arayüz fırçasıyla temizleyebilirsiniz. Lakin dişleriniz daha sıkışıksa o vakit diş ipi kullanabilirsiniz. Diş ipini iki parmağınızın ortasına dolayarak öteki iki parmağınızla dayanak olmalısınız. Diş etini tahriş etmemeye çalışarak C halinde dişe yaslayıp çıkarmalısınız. Belirttiğim biçimde diş fırçalama ile arayüz fırçası yahut diş ipi kullanarak yanlışsız bir ağız bakımı yapmış olursunuz. Bunların yanında lisan kazıyıcılar yahut ağız duşunu da kullanarak optimum bir hijyen sağlamış olursunuz. Böylelikle uzun periyodik kendi dişlerinizi ağzınızda tutabilirsiniz.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.