Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

TürkTraktör 2023 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı

TürkTraktör, 2023 yılının birinci altı aylık periyodunu kapsayan yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı.

TürkTraktör 2023 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı
29 Temmuz 2023 13:00
32

İSTANBUL (İGFA) – Üretimde geçen yılın birinci yarısına nazaran yüzde 18, ihracatta yüzde 19 ve toplam satışta yüzde 25 artış gerçekleşti. Şirketin birinci 6 aylık performansı baz alındığında geçen seneye nazaran toplam ciro yüzde 129 artış gösterdi. TürkTraktör, yılın birinci yarısını 3.6 milyar TL kârla tamamladı.

Başarılarla başladıkları 2023 yılına yeni muvaffakiyetler ekleyerek devam etmekten büyük gurur duyduklarını belirten TürkTraktör Şirket Başkanı Aykut Özüner, “TürkTraktör olarak 70. yaşımıza emin adımlarla ilerlerken, faaliyet gösterdiğimiz tüm alanları geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çiftçilerimizin tüm muhtaçlıklarını karşılayabilmek ismine bayilerimizin 3S plaza dönüşümlerini sürdürüyoruz. 2023 yılının birinci yarısı prestijiyle 3S plazalarımızın toplam sayısı 76’ya ulaştı. Çevreci ve teknolojik eser yatırımlarımıza sürat verdik. Eserlerimizin en son emisyon düzeyi olan Faz 5 geçiş süreci de aralıksız devam ediyor. Şimdiye dek 27 adet yerli traktör modelimizi devreye aldık.

Gelecek jenerasyonlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için etrafa ve topluma saygılı bir şirket olarak sorumluluğumuzun şuurundayız. ‘Geleceğe Etki’ ismini verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında kısa, orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik gayelerimizi Nisan ayında kamuoyuyla paylaşmıştık. Erenler fabrikamızda birinci yenilenebilir güç yatırımımızı yılın birinci altı ayı içinde devreye aldık. 2026 yılı prestijiyle gayemiz güç gereksinimimizin tamamını yenilenebilir güç kaynaklarından sağlamak. Tüm ekosistemimize yayılan tesir alanımızda olumlu bedel yaratmak üzere çevresel, toplumsal ve yönetişim alanlarında belirlediğimiz gayelerle faal bir rol oynamayı sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. ‘Bugün yaptığımız her şeyin, Geleceğe Tesiri var’ diyerek çıktığımız bu yolda TürkTraktör ailesi olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.