Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Madencilikte ruhsat başvuruları hızlı sonuçlandırılsın

Ege Maden İhracatçıları Birliği İdare Konseyi Lideri İbrahim Alimoğlu, Bergama’da 5 yıldır sonuçlandırılmamış ruhsat başvurusu olduğunu belirterek müracaat süreçlerinin süratli sonuçlandırılması talebinde bulundu.

Madencilikte ruhsat başvuruları hızlı sonuçlandırılsın
29 Temmuz 2023 19:24
72

İZMİR (İGFA) – Türkiye’nin yeraltı zenginlikleri madenleri hayatımızın her anını güzelleştirmesi için iktisada kazandıran, dünyanın dört bir tarafına ihracat yaparak 2022 yılında 1,2 milyar dolar dövizi Türkiye’ye kazandıran Egeli madenciler, resesyonun yaşandığı 2023 yılında da ihracat düzeylerini korumak için ortak aklı öne çıkarıyorlar.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Bölgesel İstişare Toplantılarına granitin başşehri Bergama’da gerçekleştirdi. Bergama’da evvel granit tesislerini ziyaret eden Ege Maden İhracatçıları Birliği İdare Şurası sonrasında “Maden Bölümü İstişare Toplantısı”nda Bergamalı madencilerle bir ortaya geldi.

Bergama’nın Sahip olduğu tarihi ve kültürel kıymetleriyle Türkiye’nin 13. ve İzmir’in birinci UNESCO Dünya Mirası kenti olduğunu lisana getiren Ege Maden İhracatçıları Birliği İdare Konseyi Lideri İbrahim Alimoğlu, Bergama’nın tarihi özelliklerinin yanı sıra; kıymetli maden rezervleri ile ön plana çıktığını vurguladı. Alimoğlu, “Bergama 2022 yılında 21 milyon dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirdi” dedi.

Toplumsal mutabakat ve farkındalık ile tabiat ve maden ortasındaki dengeyi kurarak, ülkemizin toprak altındaki cevherlerini zenginliğe dönüştürme maksadında olduklarının altını çizen Lider Alimoğlu, “Çevreci ve teknoloji uygulamalarını faal kullanarak, sürdürülebilir madenciliği gerçekleştirebiliriz. Bunun için gereksinimimiz olan tek şey ilgili Bakanlık ve Mahallî Yönetimlerimizle, dernek ve odalarımızla bağlantı halinde kalmaktır. Madencilik, bilinenin bilakis mevzuatlara nazaran sıkı bir biçimde denetlenmektedir ve güçlü müsaade süreçlerinden geçmektedir. ÇED Yönetmeliği’nde madencilik projeleri, faaliyet yapılacak sahanın büyüklüğü ve projenin tipine nazaran EK-1 ve EK-2 olarak ikiye ayrılmıştır. Her iki rapor da ilgili kurumlardan uzmanların iştirak ettiği sıkı bir kontrolün akabinde oluşturulur. Bölge madencilerimiz, 2018 yılından bu yana Ek-2 raporu gereklilikleri sağlamış olmalarına karşın, Etraf vilayet Müdürlüğünün getirdiği mecburilik ile Ek-1 raporu için Ankara’ya müracaat etmek mecburiyetinde kalmışlardır. Bölgemizdeki doğal sit çalışmaları yüzünden ÇED sürecinde, Ek-1’e birinci sefer müracaat edip, 2018 yılından bu yana bekleyen ve sonuçlandırılmamış 7 ruhsat bulunmakta olup, kapasite artışı için ise müracaat edip sonuç alamamış 3 ruhsat olduğunu da bilmekteyiz. Madencilikte ruhsat müracaatları hızlanmalı.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.